Ești elev sau student? Ești pasionat de fotografie? 

Vino la Concursul de Fotografie ALEPHOTO. Avem cele mai creative teme de concurs. Fii creativ!

Tematica concursului este alcătuită din 6 teme:

 1. Întreabă și ți se va răspunde!
 2. Cere și ți se va da!
 3. Bate și ți se va deschide!
 4. Îndrăzneşte și nu te teme!
 5. Fii solidar!
 6. Cercetează!

*Poți înscrie fotografii la o singură temă sau la mai multe!

 1. Avem 2 categorii:
  • Categoria I - Clasele 1-12
  • Categoria II - Facultate, master și doctorat

 

Regulamentul oficial

Art.1
Conditii generale

·         Concursul foto este organizat si desfășurat de Colegiul Sfântul Nicolae din Iași și Rețeaua de cluburi ALEPH din regiunea Moldovei.

·         Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului („Regulamentul oficial").

·         Tematica concursului este alcătuită din 6 teme:

 1. Întreabă și ți se va răspunde!
 2. Cere și ți se va da!
 3. Bate și ți se va deschide!
 4. Îndrăzneşte și nu te teme!
 5. Fii solidar!
 6. Cercetează!

*Poți înscrie fotografii la o singură temă sau la mai multe!

 1. Concursul se desfășoară pe 2 categorii:
  • Categoria I - Clasele 1-12
  • Categoria II - Facultate, master și doctorat

Program concurs:

 • 12 aprilie - 1iunie 2016 - Trimiterea și înscrierea fotografiilor în concurs pe www.colegiulsfantulnicolae.ro
 • 1 iunie - 30 iunie 2016 - Vot online pe https://www.facebook.com/colegiulsfnicolae/
 • 1 iunie - 15 iunie - Jurizarea fotografiilor de către cei 5 membri ai juriului și anunțarea câștigătorilor.
 • 15 iunie - 30 iunie - Expoziție foto cu fotografiile castigatoare și premierea.
 • 1 iulie - 15 octombrie - Caravană expoziție.

 

 • Votul Online– Clasament al celor mai votate (like-uri) fotografii pentru fiecare categorie: 12 puncte, 10 puncte, 8 puncte, 6 puncte, 4 puncte, 2 puncte. Votul online reprezintă 50% din punctajul final.
 • Fiecare jurat acordă punctaje pentru cele mai bune fotografii – Clasament: 12 puncte, 10 puncte, 8 puncte, 6 puncte, 4 puncte, 2 puncte. Votul juriului reprezintă 50% din punctajul final.
 • Clasamentul final este alcătuit din punctele adunate de la votul online și votul juriului.

Art.3
Dreptul de participare

·         La concurs pot participa fotografiile care reprezinta in mod direct tipul de fotografie propus in descrierea concursului Alephoto. Fotografiile trebuie sa fie realizate in anul 2016. Concursul se va desfasura in perioada 12 aprilie - 30 iunie 2016.

·         Un participant poate inscrie mai multe fotografii. Odata cu inscrierea fotografiei, participantul este de acord ca aceasta sa apara si sa fie discutata in galeria de pe pagina de concurs (Facebook si site).

·         La concurs poate participa orice utilizator al unui aparat foto indiferent de marca (telefon, compact, DSLR etc). Vor fi descalificate fotografiile ale caror proprietati au fost modificate pentru a impiedica identificarea modelului de aparat foto utilizat. Fotografiile nu trebuie sa contina scris vizibil numele concurentului sau orice adresa ce poate trimite catre un alt site in afara de colegiulfantulnicolae.ro.

·         Fotografiile inscrise in concurs vor putea fi editate pe urmatoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturatie, nivele de culoare si crop. Nu vor putea fi folosite ajustari legate de unghiul de fotografiere (de exemplu indreptarea liniei orizontului), nu se pot adauga elemente straine in fotografie sau sterge elemente existente, nu sunt permise lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii. Orice alt procedeu de postprocesare in afara de cele cinci elemente permise enumerate mai sus este interzis.

·         Toate fotografiile vor avea in comentariu tema, categoria si o scurta descriere. (Exemplu: Tema: Cercetează, Categoria: I Descriere: Mesajul fotografiei este acela ca si cele mai nesemnificative lucruri merita cercetate.)

·         Participantul declara in mod implicit prin inscrierea imaginii in concurs ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acesteia si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiei. De asemenea, in cazul in care utilizatorul nu este detinatorul drepturilor de autor asupra fotografiei acesta nu va primi nici unul din premiile acordate.

·         Participantul permite utilizarea fotografiei sale in scopuri necomerciale in mediul online, precum si in alte prezentari si materiale publicitare realizate de sponsorii concursului.

·         Castigatorul fiecarui premiu va fi rugat sa ofere si fotografia originala pentru validarea lui. Daca incalca regulile legate de editare va fi descalificat, iar juriul va alege castigatoare o alta fotografie.

·         Pentru a putea intra in concurs, fotografia trebuie sa fie in format JPEG sau NEF si trebuie urcata direct pe site-ul concursului Alephoto (www.colegiulsfantulnicolae.ro). 

·         Castigatorul va fi anuntat in maximum 15 zile de la terminarea concursului, urmand a primi Premiul in maxim 45 de zile din momentul anuntarii castigatorului.

·         Nota va fi acordata de un juriu format din fotografi profesionisti:

Art.4
Premiile

Concursul va avea 10 castigatori care vor primi astfel:

Cate un premiu pentru fiecare tema (5 teme) din cele 2 categorii.

 Pentru a fi validat drept castigator, participantul are obligatia de a prezenta Organizatorilor datele necesare pentru verificarea identitatii: serie si numar buletin, CNP si adresa. Numele declarat la inscrierea in Concurs trebuie sa fie acelasi cu cel din actul de identitate. Refuzul sau imposibilitatea de a prezenta spre validare aceste date la cererea Organizatorului atrage dupa sine, in mod automat, anularea premiului castigat de catre participant.

Lista de premii este actualizată periodic.

Nominalizarea castigatorilor: premiile 1, 2, 3 sunt acordate de un juriu format din fotografi profesionisti.

Art.5
Predarea premiilor

·         Acordarea premiilor poate fi un eveniment public. Participarea la Concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre Organizatori fara nici un fel de plata aferenta, acord valorand cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre Organizatori pe teritoriul Romaniei pentru intreaga perioada de protectie a acestora.

·         Toate premiile Concursului trebuie sa fie revendicate in conformitate cu prevederile Regulamentului oficial, dar nu mai tarziu de 1 luna de la anuntarea castigatorilor, in caz contrar premiile nemaifiind datorate de catre Organizatori.

·         Intrarea in posesia premiilor poate fi realizata prin urmatoarele metode: prin participarea la festivitatea de premiere, prin deplasarea la Colegiul Sfântul Nicolae sau prin curierat.

·         In cazul in care cistigatorul unuia dintre premii este minor sau este o persoana lipsita de capacitate de exercitiu, acesta este indreptatita sa intre in posesia premiului numai insotit de un parinte sau de reprezentatul legal.

Art.6
Acord de principiu

·         Trimiterea fotografiilor si participarea la concurs presupun ca participantii au acceptat in totalitate conditiile prezentului regulament si eventualele decizii ulterioare ale organizatorilor.

·         Organizatorii își rezervă dreptul de a schimba prezentul regulament.