Workshop, Bunele maniere - astăzi

3 Decembrie 2016, în Colegiu, Caritabil, Noutăți

Ieri, 2.12.1016, în cadrul Zilelor Colegiului „Sfântul Nicolae” a contiunat atmosfera plăcută începută la Seara de film. Vineri seară, începând cu ora 16:53, în sala de lectură a Colegiului, s-a desfășurat Workshop-ul intitulat Bunele maniere-astăzi. Activitatea a fost organizată de către Comisia Fundraising, sub coordonarea directă a lui Matei Horodincă.

Deși desfășurat într-un cadru restrâns, abianța a fost una familiară, participanții interacționând aproape în permanență. Acest lucru s-a datorat unor momente așa-zise surpriză, concretizate în jocuri, precum: Pic Pac Poc, The wave game și The alphabet game.

Scopul organizării Workshop-ului a fost de a-i familiariza pe tineri, cu istoricul bunelor maniere, însă cel mai important, de a le expune importanța lor în societatea contemporană și modul cum trebuie aplicate.

Principalele teme abordate au avut în vedere partea normelor de comunicare în societate. Așadar, participanții au fost informați pe tot parcursul activității despre: salut, prezentare și autoprezentare.

Trebuie amintit faptul că, evenimentul a avut rolul de a strânge fonduri pentru activitățile caritabile desfășurate de către membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”.

În încheiere, am reușit să primim un feedback cu privire la Workshop-ul de Bune maniere: „Consider că, în societatea actuală bunele maniere și-au schimbat foarte mult valențele și s-au schimbat atât de mult încât s-a ajuns la o degradare a valorilor ce țin de o armonioasă decurgere a firescului. Acest workshop mi se pare mai mult decât util, având în vedere situația sociala actuală.”, ne-a declarat Lăcrămioara, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

De asemenea, tot acum, vă vom prezenta și motivul personal al organizării acestui eveniment în cadrul Zilelor Colegiului: „Gândirea acestui workshop a început într-o seară când m-am așezat pe o bancă în fața Teatrului Național din Iași. Am închis ochii și m-am trezit meditând la perioada interbelică, când bunele maniere erau la ele acasă în aceste locuri, când domnii deschideau ușița trăsurii doamnelor și le ajutau să coboare, când lumea se îmbrăca decent și cu bun gust, când fiecare gest al omului era îmbrăcat în eleganță, când fiecare om era înzestrat cu noblețe sufletească. Acele vremuri au fost ucise sub bocancul comunist, dar prin eforturile noastre vom reda societății Ieșene acel aer interbelic plin de bun simț.”, ne-a declarat Matei Horodincă, coordonatorul Comisiei Fundraising.

 

              Alin Fârtăeș, secretar al Redacției „Alpha”, din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular