Training-ul coordonatorilor de comisie ai Colegiului

30 Octombrie 2015

Training-ul coordonatorilor de comisii CSN

În acest sens, în data de 30 octombrie 2015, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Teofan, s-a organizat un training pentru conștientizarea responsabilităților unui leader, identificarea și dezvoltarea abilităților de leadership și nu în ultimul rând, pentru a oferi noi metode de lucru în cadrul comisiilor. 

Training-ul a fost coordonat de Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, Consilier educational al Arhiepiscopiei Iașilor și a avut loc la Școala „Varlaam Mitropolitul”. Tema training-ului a fost Leaderul slujitor dar pentru tratarea ei a fost nevoie și de alte noțiuni precum stiluri de învățare și stiluri de comunicare în leadership. Cunoscându-i îndeajuns de bine pe fiecare din cei nouă coordonatori, părintele i-a ajutat să-și descopere abilitățile de leader,  propriul stil de învățare și modul în care poate îmbunătăți comunicarea și eficiența în comisie.

Feedback coordonatori:

„A fost o zi de vineri minunată pe care mă bucur că am putut s-o petrec în acest fel. Experiența dobândită în urma training-ului este una benefică în primul rând pentru mine ca și tânăr creștin iar mai apoi pentru îmbunătățirea activității pe care comisia de Fund Raising al cărei coordonator am onoarea să fiu. Nu vreau ca toate aceste informații să rămână doar la nivelul de teorie ci îmi doresc să pun în practică ce am învățat astăzi de la părintele Hrisostom pentru dezvoltarea mea personală dar și pentru a celor din jurul meu.”

 

„Experiența acestei zile pentru mine, în calitate de Coordonator al „Comisiei Culturale ” a fost una extraordinară deoarece am reușit să învăț foarte multe multe strategii cu ajutorul cărora să devin mai bun atat pe plan personal, cât și în cadrul Comisiei. Rolul cel mai important pe care cred ca îl avem în urma acestui training este acela de a  deveni un ”lider slujitor”,  pentru aceasta trebuind după părerea mea să urmăm exemplul Mântuitorului care a fost un lider, însă înainte de toate a slujit.”

 

„Am descoperit azi o parte din mine,  am cunoscut mai mult din acel „eu” care nu s-a schimbat odată cu trecerea timpului, care nu a trecut prin adolescență, care nu a fost fan unei anumite trupe, căruia nu ii plăcea un fel de mancare sau altul, ca mai apoi peste ani să aibă cu totul altă părere despre „mâncare” și alte particularități ale vieții. Acel „eu” care îți definește ființa și care trece cu tine prin toate schimbările tale, dar nu se schimbă.

Cea mai mare descoperire pe care o poate avea un om este despre sine. Odată găsit putem înțelege firul vieții noastre, vedem de ce acțiunile noastre ne-au condus cândva pe un drum greșit, de ce avem frustrări, de ce uneori confuzii. Mai mult, vedem că suntem frumoși. Un pictor la rang de artist, o să facă o capodoperă ce rămâne admirată de oameni pentru veacuri. Dacă un artist atunci când creează și pune suflet, poate face ceva atât de minunat, cu atât mai mult Dumnezeu. Iar noi suntem creați de El, suntem dintre toate cele create, singurii în care a suflat suflare de viață, deci cum oare să credem că suntem ceva mai puțin decât o capodoperă ieșită din Însuși mâinile lui Dumnezeu?

Dar neștiința asta a noastră ne duce spre urâțire, depărtarea de Dumnezeu, inevitabil ne-a îndepărtat și de noi înșine.

„Eu”-l nostru este ca o mașină cu diverse funcții, ea nu poate fi schimbată, abilitățile șoferului, da. Dacă noi ca șoferi nu ne cunoaștem mașina, inevitabil nu vom ști să navigăm printre obstacole, pe când aceași masină în mâinile unui șofer bun ajunge să facă „drifturi” cu un maxim de eficiență printre toate dificultățile vieții până ce ajunge la destinație.

Nimic în viață nu este gratuit. Atunci când primești un dar, cel care ți-l oferă face un sacrificiu, adică dă ceva de la el. Pentru aceasta îi mulțumesc Părintelui Arhimandrit Hrisostom Rădășanu pentru darul acesta al cunoașterii de sine.”