Membrii Colegiului Sfântul Nicolae din Iași – pelerini în căutarea sfințeniei dătătoare de pace și bucurie lăuntrică

Cu binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Hrisostom Rădășanu – consilier pe Sectorul de Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor și președintele Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”, în după-amiaza zilei de miercuri, 10 aprilie, membrii Comisiei Liturgice din cadrul Colegiului Sfântul Nicolae din Iași, au mers într-un pelerinaj la Mănăstirea Hadâmbu, din Județul Iași. Aceștia, ajunși acolo, au participat la Denia Canonului celui Mare a Sfântului Andrei Criteanul, ce s-a săvârștit în cadrul obștii monahale sub protia Părintelui Stareț Nicodim Gheorghiţă.

         Cu privire la aceast pelerinaj, membrii comisiei și-au exprimat dorința de a mai face astfel de ieșiri care îi învață cum să caute mai mult pe Dumnezeu și pe Sfinții Lui: „Participarea mea la acest pelerinaj, mi-a adus multă bucurie și pace în suflet, simțind chemarea și bucuria tainică a lui Dumnezeu de a fi prezenți în această după-amiază în acest loc minunat unde sălășluiesc chipurile blânde și smerite ale părinților ce viețuiesc aici. Aștept cu nerăbdare să mai organizăm o astfel de ieșire cu membrii comunității din care fac parte, pentru a trăi aceleși momentne frumoase și unice prezente în viața de student” – ne-a declarat Florinel Brădățan – coordonatorul Comsiei Liturgice.

                  Pentru că au trăit o stare de rugăciune intensă în această oază de liniște și s-au bucurat de realizarea acestui pelerinaj, la sfârșitul Canonului Sf. Andrei Critenul, membrii pelerini au adus mulțumire Maicii Domnului, cântând într-un glas condacul: „Apărătoare Doamnă”.

 

Rasoforul Rafael (Daniel Amarandei) – viețuitor în cadrul Mănăstirii Petru Vodă, Neamț și membru al Colegiului Sf. Nicolae din Iași

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular