Revista Phenix și-a lansat nr.2 - [amfostacolo]

imaginea utilizatorului valentin
20 Noiembrie 2014, în Colegiu, Noutăți

O idee spontană s-a transformat într-o revistă de top.

Revista ”Phénix”, apărută în februarie 2014, lansează luni, 17 noiembrie, în Sala de festivități a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Iași cel de-al doilea număr. Publicația este rezultatul muncii unor elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, dedicaţi limbii franceze, preocupaţi de evoluţia ei şi care vor să o aducă în prim-plan prin articole pe diverse subiecte, dar și prin jocuri şi evenimente interactive.

”O idee spontană s-a transformat în scurt timp într-o revistă de top, care are o strânsă colaborare cu instituţii importante din Iaşi, precum Institutul Francez Iași, TVR Iași, Asociația Studenților Francofoni Iași (ASFI), Fundația Iași – Capitală Cultural Europeană, toate pentru a aduce franceza mai aproape de oricine este dornic de cunoaştere şi deschis spre ideea de noutate. Dorim să oferim o viziune nouă asupra posibilităților de învățare a acestei limbi. Există aproximativ 129 milioane de vorbitori de limbă franceză în toată lumea. Este limba oficială în 30 de țări și de asemenea limbă oficială a Organizației Națiunilor Unite.

Revista nu se adresează unei singure categorii sociale, ci fiecărui om în parte, invitându-l să descopere o varietate de articole pe teme precum: societatea, jurnalismul, teatrul, literatura, muzica, gastronomia, performanța și succesul, sistemul bilingv, dar nu numai”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școalr Județean Iași. Cel de-al doilea număr al revistei cuprinde o sută de pagini de cuvinte alese, informații utile, culori vii, diversitate, bilingvism și multe surprize. Cei care doresc un exemplar (din numărul 1 sau 2) al revistei îl pot achiziționa de la Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, sau de la Institutul Francez din Iași. Sursa: http://24-ore.ro/2014/11/al-doilea-numar-al-revistei-phenix-lansat-la-iasi/

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular