Gala Voluntarilor Colegiului „Sfântului Nicolae”

4 Iunie 2017, în Colegiu, Aleph, Comisii, Noutăți, Proiecte, Foto

Joi, 1 iunie, Colegiul „Sfântul Nicolae” a organizat cea de a treia ediție a „Galei Voluntarilor”. Evenimentul a avut loc la Centrul de evenimente „Agora” începând cu ora 17:00 și a reunit membri ai Colegiului, sponsori, precum și invitați de seamă. Moderatorii Galei au fost Georgiana Chirilianu și Alexandru Oprea, membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae”.

Priveghere la Catedrala „Sfântul Gheorghe”

7 Decembrie 2016, în Colegiu, Aleph, Liturgic, Proiecte

 

În noaptea de 5 spre 6 decembrie a fost săvârşită Slujba Privegherii unită cu Sfânta Liturghie, la catedrala „Sfântul Gheorghe”.În calitate de slujitori au fost Pr. Arhim. Hrisostom Rădăşanu şi Pr. Roger Coresciuc, iar la strană a cântat Corul Aleph al Colegiului „Sfântul Nicolae” alături de Corul Byzantion.

Privegherea a fost oficiată cu ocazia evenimentului din fiecare an, și anume „Zilele Colegiului”, ca o încununare a acestuia, după vorbele Sfinților Părinți, nimic fără rugaciune.

Aleph la fel la școala Altfel!

25 Aprilie 2016, în Aleph, Noutăți

Joi, 21 aprilie 2016, voia bună a fost laitmotivul zilei la Colegiul „Sfântul Nicolae”, unde seminariile din Arhiepiscopia Iașilor și-au dat întâlnire cu ocazia proiectului „Aleph la fel”, derulat în cadrul celor 5 zile din programa școlară numite „Săptămâna Altfel”.

Gânduri de pe pământ ucranian

25 Aprilie 2016, în Aleph, Noutăți

   În perioada 15-17 aprilie, corul ,,Aleph" al Colegiului ,,Sfântul Nicolae" din Iași, a participat la Festivalul-Concurs ,,Eu sunt acolo unde blagoslovești!" , care a avut loc în orașul ucranian, Ternopol. Acest festival se află la a IV a ediție, în cadrul edițiilor anterioare au mai participat corul ,,Ihos" din cadrul Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă" și formația corală ,,Nectarius" de la Biserica ,,Sfântul Nectarie din Iași. Pe lângă corul Aleph din România, au mai participat coruri din : Nigeria, Polonia, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina.

Pelerinaj la mănăstirile bucovinene

7 Noiembrie 2015, în Colegiu, Aleph, Noutăți, Proiecte, Foto

 

Cea de-a treia zi a șederii oaspeților finlandezi ai Colegiului „Sfântul Nicolae” a fost una plină de noi și interesante experiențe. Încă de la primele ore ale dimineții, membrii corului catedralei Uspenski din Finlanda împreună cu nouă membri ai Colegiului au plecat într-un pelerinaj la mănăstirile din Bucovina urmând ca mai apoi să viziteze și plaiurile nemțene.