Aleph la fel la școala Altfel!

25 Aprilie 2016, în Aleph, Noutăți

Joi, 21 aprilie 2016, voia bună a fost laitmotivul zilei la Colegiul „Sfântul Nicolae”, unde seminariile din Arhiepiscopia Iașilor și-au dat întâlnire cu ocazia proiectului „Aleph la fel”, derulat în cadrul celor 5 zile din programa școlară numite „Săptămâna Altfel”.

Cu prilejul acestui eveniment, Aleph Iași, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, precum și Aleph Mănăstirea Neamț, de la Seminarul „Veniamin Costachi” și-au prezentat revistele școlii realizate de către membrii cluburilor Aleph pe parcursul anului școlar prezent și care conțin atât articole despre proiectele realizate de către seminariști până acum, cât și creații proprii menite să ofere originalitate lucrării.

Nici Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi nu a rămas mai prejos și a adus teatrul de pe scenă în recepția Colegiului, interpretând piesa de teatru „Costică, dormi?!”, iar elevele prezente de la Seminarul „Cuviosul Parascheva” - Mănăstirea Agapia au pus rugăciunea pe note, astfel oferind ecou sărbătorilor pascale care se apropie.

Renumiți pentru promovarea valorilor originare, tinerii de la Seminarul de la Mănăstirea Neamț au încălțat opincile și ne-au surprins cu o porție strașnică de cultură pur românească, grupul nemțean fiind coordonat de către doamna profesor Elena Apetroaie.

După masă, grupul Aleph a vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, Catedrala Mitropolitană, Catedrala „Sfântul Gheorghe”, Mănăstirea „Trei Ierarhi” și Biserica „Nicolae Domnesc”, revenind la Colegiu, unde au participat la un concurs de cultură generală organizat de membrii Colegiului. După clipe tensionate, amuzante, dar și victorioase, au fost desemnați câștigătorii, clasamentul fiind următorul: Seminarul „Veniamin Costachi” a ocupat locul I, fiind urmați pe locul al II-lea de Seminarul de la Mănăstirea Agapia și mai apoi de cel de la Iași, situați pe poziția a treia.

Ziua s-a încheiat pe acorduri de chitară, alephiștii de la Seminarul „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, coordonați de către Pr. Teodor Cenușă, susținând un mic moment muzical, după care ne-am luat cu toții rămas bun cu promisiunea să ne revedem peste câteva luni, la Școala de Vară ALEPH, devenită deja tradiție pentru noi.

Le mulțumim tuturor celor implicați în buna desfășurare a proiectului „Aleph la fel”, precum și celor care au ales să participe în mod activ la activități. în special seminariștilor prezenți!

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular