A început ediția a IV-a a Școlii de Vară „ALEPH”!

21 Iulie 2015, în Aleph, Noutăți

Bucuria și nostalgia, dorința de a schimba lumea într-un mod aparte și nevoia de a fi împreună a făcut posibil ca pentru al patrulea an consecutiv  Școala de Vară „ALEPH” să fie un punct de reper pentru tinerii seminariști. De data aceasta, pentru întâia oară, Colegiul „Sfântul Nicolae” s-a dovedit a fi un loc primitor încă de la primele ore ale dimineții pentru cei 22 de membri prezenți anul acesta la activitățile care se vor desfășura zi de zi, în perioada 21-24 iulie. Șase seminarii din Arhiepiscopia Iașilor, mai exact liceele teologice de la Piatra Neamț, Mănăstirea Neamț, Agapia, Iași, Botoșani și Dorohoi au decis că proiectele bune care duc spre excelență trebuie păstrate și presărate cu multă dedicare, gând primit cu bucurie de la începutul întâlnirii de toți participanții.

Prima zi a Școlii „ALEPH” a fost consacrată cunoașterii, sub toate aspectele ei, motiv pentru care mai întâi am descoperit sau redescoperit ce este ALEPH, care sunt valorile pe care le susține această rețea de cluburi, precum și cum arată trecutul și chiar viitorul acestui proiect.

Cu ajutorul celor șase coordonatori care au pregătit jocuri, precum și scurte sesiuni de discuții, am reușit mai apoi să ne cunoaștem, să înțelegem de ce e necesar să fim diferiți și în cele din urmă să vedem prin pasiuni omul de lângă noi așa cum este el dincolo de aceste întruniri.

Totodată, organizatorii și-au dorit de la activitățile pregătite pentru întâia zi să pună accentul și pe propria persoană a fiecăruia, astfel încât să nu fie rupte doar barierele care ne-ar împiedica să relaționăm cu ceilalți, ci și acele piedici care nu ne-ar da dreptul să fim sinceri cu noi.

Proiecția filmului „The Croods” a încheiat seara, urmând ca de mâine programul să fie continuat cu și mai multe activități, de data aceasta având în vedere spiritul de echipă.

Acatrinei Cătălin

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular