Seară la Colegiu

5 Decembrie 2013, în Colegiu, Cultural, Foto

Seara la Colegiu  - prima ediție. Eveniment desfășurat în cadrul Zilelor Colegiului 2013

Miercuri, 4 decembrie 2013, în cea de-a patra zi a Proiectului  „Zilele Colegiului «Sfântul Nicolae»”, studenții teologi ieșeni au organizat o manifestare deschisă publicului larg, intitulată „Seară la Colegiu”.Evenimentul s-a bucurat de prezența și prestația Corului „Mitropolitul Iosif Naniescu” al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, dirijat de pr. asist. univ. Gabriel Năstasă, de un recital de muzică folk susținut de studentul teolog Leonar Luția, precum și de punerea în scenă a unei piese de teatru în regia lui Andrei Leahu. Ziua s-a încheiat cu vizionarea filmului „Pay It Forward”.

„Zilele Colegiului «Sfântul Nicolae»” au continuat miercuri cu manifestări și evenimente deosebite. Dacă de la ora 14.00 au avut loc în „Sala Festivă” a Colegiului, respectiv „Sala Românească”, 2 activități adresate exclusiv membrilor Colegiului, anume trainingul „Cum zidești o obște” susținut de arhim. Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepscopiei Iașilor, și trainingul „Comunicare”, susținut de Andrei Alma de la Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament al Universității „Al. I. Cuza”, în seara zilei, colegiul studenților teologi ieșeni și-a deschis porțile pentru toți cei doritori să participe la o manifestare cultural-artistică.

„Seară la Colegiu”, căci așa s-a numit evenimentul studenților teologi deschis publicului larg, s-a bucurat de prezența și prestația Corului „Mitropolitul Iosif Naniescu” al Facultăţii de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iaşi, dirijat de pr. asist. univ. Gabriel Năstasă, de un recital de muzică folk susținut de studentul teolog Leonar Luția, precum și de punerea în scenă a unei piese de teatru în regia lui Andrei Leahu. Ziua s-a încheiat cu vizionarea filmului „Pay It Forward”, în aplauzele celor prezenți în sală. La pauză, invitații au fost serviți cu vin fiert, ceai,covrigi, iar cei care au rămas la filmul serii au fost serviţi cu popcorn.

„Datorită numărului mare de participanți, putem spune că această primă editie a  proiectului «Seară la Colegiu” a fost o  reușită.  Ideea a unei «Seri la Colegiu» a luat naștere într-una din primele întâlniri din acest an universitar a Comisiei de proiecte, și pe viitor ne dorim ca această manifestare să continue,  să devină una de tradiție. Mulțumim tuturor invitaților, dar participanților și membrilor Colegiului, că, vreme de câteva ore am devenit o „obște”, după cum ne-a îndemnat să fim părintele Hrisostom Rădașanu în unul din trainingurile susținute tot în această zi”, a declarat Andrei Popîrda, coordonat Comisia Proiecte a Colegiului „Sfântul Nicolae”.

La ieşire, doritorii au putut achiziţiona diferite cărți, icoane și cd-uri cu muzică religioasă, expuse de membrii Colegiului, cu scopul de a aduna bani pentru activități caritative.

 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular