Amintind de prima Sfântă Liturghie și proiectul Cutia cu papucei pentru ei

30 Aprilie 2016, în Caritabil, Proiecte

Proiectul „Cutia cu Papucei pentru Ei” a pășit în Joia Mare în parohia Stânca-Roznovanu, în mijlocul pătintelui paroh Adrian Miron și copilașilor pe care îi îndrumă. Membrii Colegiului Sfântul Nicolae au reușit să împartă papucei noi la 57 de copii și să încarce cu dragoste, bucuria așteptării Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Implicarea la Sfânta Liturghie în bisericuța de lânga cimitirul parohiei a fost una plină de emoție și inocență. Alături de părinții slujitori, Pr. Adrian Miron și Arhim. Hrisostom Rădășanu, copiii parohiei au dat răspunsurile asemenea unor îngeri cu glasurile lor inocente.

„Astăzi ne amintim de prima Sfântă Liturghie oficiată de către Mântuitorul la Cina cea de Taină, având de asemenea în amintire această imagine transmisă prin Sfintele Icoane” a afirmat Arhim. Hrisostom în mijlocul copilașilor. Bucuria și dragostea trăită de către membrii proiectului, prin dăruirea zâmbetelor și a îmbrățișărilor din partea copiilor, au încununat implicarea tuturor celor care au dorit să ajute și să realizeze această frumoasă activitate. De aceea, echipa proiectului „Cutia cu Papucei pentru Ei”, transmite mulțumiri pentru colaborare, Fundației Comunitare Iași pentru organizarea Crosului pentru Școli, firmei S.C. Gilian S.R.L pentru susținere și tuturor celor care au dăruit bucurie acestui proiect. În pragul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos ne bucurăm să fim alături de copii pentru ca pașii să le fie ”sănătoși îndrumați” către școală. 

Coordonatorii proiectului de joi, Cristi Butnărașu și Cristian Irina, continuă proiectul și se pregătesc pentru luna mai. Alături de echipa de proiect, vor merge în alte comunități din satele Pocreaca și Coștiugeni, de unde vor lua numerele la încălțăminte de la copii și se vor întoarce cu mâinile pline de Cutii cu papucei pentru ei.

Vă reamintim că fondurile (peste 10.000 lei) pentru proiectul Cutia cu papucei pentru ei au fost strânse în urma Crosului pentru școli. Până acum au fost bucurați peste 90 de copii cu perechi noi de papucei. În etapa a doua, ei vor primi și Kit-uri de întreținere a papuceilor cu sfaturi utile pentru o întrebuințare cât mai îndelungată.

Pentru mai multe fotografii și informații puteți să intrați pe pagina de FB a proiectului: https://www.facebook.com/Cutia-cu-Papucei-pentru-Ei-1703667449896969/?fr...

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular