Înscrie-te la cros !

10 Martie 2016, în Caritabil, Proiecte

 

 

În perioada 5 februarie- 1 iunie 2016, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”, studenți la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, demarează proiectul caritabil: Cutia cu papucei pentru ei.

Scopul proiectului este de a achiziționa încălțăminte pentru 100 de copii, din satele Pocreaca, Stânca și Doroșcani, ai căror părinți au posibilități financiare reduse. Pe lângă papucei, este necesară și cumpărarea unor produse de întreținere: cremă de pantofi, burete, lavetă etc. Pentru copii, cele 100 de perechi de ,,papucei” le-ar aduce bucurie în suflete și câte un zâmbet. Astfel, în familiile cu mai mulți copii, frați nu vor mai fi nevoiți să împartă aceeași pereche. De asemenea, nu vor mai trebui să se îngrijoreze în privința vremii neprielnice, și nu în ultimul rând nu vor mai lipsi de la școală, din cauza lipsei de încălțăminte.

Membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”, vă inivită să vă alăturați acestui proiect generos. Puteți să ne contactați prin domnul Cristian Butnărașu, responsabil pentru strângerea fondurilor la numărul de telefon:  0754797851 sau pe adresa de email: butnarasucristian1@gmail.com.

De asemenea, ne puteți ajuta prin înscrierea dumneavoastră la Cros-ul pentru școli, fie ca alergător sau ambasador al proiectului nostru: www.crospentruscoli.ro. Puteți dona pentru ,,Cutia de papucei” și în contul nostru bancar: RO54CECEIS0130RON0993226. Pentru mai multe detalii, vă punem la dispoziție și pagina de facebook: Cutia cu Papucei pentru Ei.

Comunitatea noastră v-ar rămâne recunoscătoare, dacă ne-ați sprijini în acest proiect caritabil. Împreună îl putem ajuta pe Moș Nicolae să le dăruiască copiilor papuceii mult doriți. Mai multe informații despre activitățile noastre filantropice puteți afla consultând site-ul nostru: www.colegiulsfantulnicolae.ro.

Mai jos, vă prezentăm câteva păreri ale membrilor, care sunt implicați în acest proiect:

„Sunt motivat pentru că este un proiect frumos, prin care avem ocazia de a învăţa să lucrăm în echipă, să ne organizăm şi să-l ajutăm pe aproapele nostru. Vreau să particip, deoarece am încredere că va contribui  la formarea mea şi că experienţa dobândită în acest proiect o să-mi fie de folos în viaţa. De asemenea, prin proiectul ,,  Cutia cu papucei pentru ei” doresc să se arate că, propovăduirea Evangheliei trebuie să înceapă cu împlinirea ei, adică cu slujirea aproapelui, şi că Biserica Ortodoxă este implicată în filantropie.  Scopul nostru direct este ca acești copilași nevoiași să aibă şi ei papucei, iar indirect este formarea mea, cum am menționat anterior.” ( Jean Riera , membru al Comisiei Misionare, din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”)

„Consider că proiectul „ Cutia cu papucei pentru ei” este o dovadă vie a faptului că voluntariatul și filantropia în cadrul studenților teologi, este o prioritate. Sunt sigur că vom reuși să aducem zâmbete pe fețele multor copii.” (Vlad Cârlan, Coordonator al Redacției Alpha)

(Alin Fârtăeș, membru al Redacției Alpha, din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”)

 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular