Priveghere la Catedrala „Sfântul Gheorghe”

7 Decembrie 2016, în Colegiu, Aleph, Liturgic, Proiecte

 

În noaptea de 5 spre 6 decembrie a fost săvârşită Slujba Privegherii unită cu Sfânta Liturghie, la catedrala „Sfântul Gheorghe”.În calitate de slujitori au fost Pr. Arhim. Hrisostom Rădăşanu şi Pr. Roger Coresciuc, iar la strană a cântat Corul Aleph al Colegiului „Sfântul Nicolae” alături de Corul Byzantion.

Privegherea a fost oficiată cu ocazia evenimentului din fiecare an, și anume „Zilele Colegiului”, ca o încununare a acestuia, după vorbele Sfinților Părinți, nimic fără rugaciune.

Privegherea, din latinescul „pervigilare”, înseamnă a sta de veghe sau a străjui, și se săvârșește dupa obiceiul tipiconal în ajunul unei sărbători. Această formă de rugăciune accentuează trăirea duhovnicească din cadrul postului. Slujba este alcatuită din trei laude bisericești, si anume Vecernia, unită cu Litia și Utrenia, iar în cadrul slujbei săvârșite, aceste laude au fost încununate de săvârsirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

A fost prezentă o atmosferă de rugăciune, accentuată fiind de cântările intonate la strană. Cei prezenți au fost majoritatea studenți, o bucurie și o întărire a prezenței trării duhovnicești in viața tinerilor.

Bibire Gabriel secretar al Redacției „Alpha” din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular