În sfârșit au sosit oaspeții din Finlanda

5 Noiembrie 2015, în Colegiu, Aleph, Noutăți, Proiecte, Foto

 

Întâlnirea oaspeților din Finlanda 
cu 
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan

Fiecare membru al Corului Aleph își aduce cu drag aminte de cele două săptămâni petrecute în Finlanda în timpul turneului pe care l-au susținut în anul 2014. Gazdele noastre finlandeze au fost mai mult decât ospitaliere și au făcut din timpul petrecut acolo clipe de neuitat.

Acum, după aproape doi ani de la călătoria noastră în Finlanda, avem bucuria de a răsplăti gazdelor dragostea și bunătatea cu care ne-au primit atunci. Un lucru bineștiut este faptul că cei de la Colegiul „Sfântul Nicolae” găzduiesc foarte multe activități care nu sunt neapărat organizate de ei.

Astfel, miercuri seara am avut deosebita plăcere de a avea în mijlocul nostru două mari evenimente. Pe lângă seara Pro Vita, activitate ce s-a desfășurat cu excelență la noi în Colegiul, aseară au sosit oaspeții noștri din Finlanda.

Coriștii alături de părinții însoțitori și staff-ul adiacent au ajuns la Colegiul Sf. Nicolae în jurul orei 21, moment în care membrii colegiului i-au primit cum se cuvine, oferindu-le puțin din ospitalitatea românească.

După recepție și cazare, oaspeții noștri au luat cina, moment în care l-au avut în mijlocul lor pe părintele Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier pe învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor. În cadrul acestui moment, finlandezii au interacționat cu gazdele colegiului, depănând amintiri din experiența anterioară avută în Finlanda, la Kaunisniemi.

Prima zi a șederii lor în România a început foarte devreme. După ce am servit împreună micul dejun, grupul format din tinerii finlandezi și câțiva membri ai Colegiului au mers la Palatul Mitropolitan unde au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei care le-a urat un călduros bun venit. După un scurt cuvânt de învățătură, Părintele Mitropolit s-a întors la activitățile sale, nu înainte de a ne binecuvânta pe fiecare în parte. 

Am pornit apoi într-un scurt tur al bisericilor și mănăstirilor din centrul Iașului. Astfel, printre locațiile vizitate s-au numărat: Mănăstirea Golia, Biserica „Sfântul Sava”, Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”, și nu în ultimul rând Catedrala Mitropolitană din Iași. După ce s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, membri grupului s-au întors la Colegiul „Sfântul Nicolae” pentru a servi prânzul. După o bine meritată pauză, au început ultimele repetiții și pregătiri pentru concertul de diseară la care sunteți cu toții invitati!

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular