Slujba de sfințire la Mănăstirea Zosin

10 Noiembrie 2015, în Colegiu, Aleph, Noutăți, Foto

Slujbă de sfințire la Mănăstirea Zosin

 

            Ieri, 8 noiembrie, la Mănăstirea Zosin a avut loc slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” și „Duminica tuturor sfinților români”. A fost o zi de sărbătoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română datorită prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. O zi de sărbătoare a fost și pentru Mănăstirea Zosin prin prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan și a soborului format dintr-un număr atât de mare de ierarhi și preoți, peste 70 de clerici. Slujba a fost de o frumusețe rară mai ales prin prezența numărului mare de arhierei. 

            O zi de mare bucurie a fost și pentru membrii Corului Aleph care au primit cinstea de a da răspunsurile la slujba de Sfințire dar și la slujba Sfintei Liturghii ce s-a oficiat după.

            Astfel, încă de la primele ore ale dimineții, cei 16 membri ai corului au plecat, îmbarcați în 3 mașini spre mănăstirea Zosin. Odată ajunși acolo am fost impresionați de numărul mare de credincioși care erau deja acolo, atât de devreme. Drumul care duce la poarta mănăstirii a fost plin de credincioși pe întreaga durată a zilei în ciuda temperaturii foarte scăzute.

            Ne-am bucurat, ca și  grup că am avut din nou ocazia să cântăm împreună. Deși frigul ne-a pus anumite probleme, împreună am reușit să înfrumusețăm și noi slujba prin cântare. În timpul Sfintei Liturghii soarele s-a arătat pentru prima dată în acea zi și a fost un moment în care fiecare am simțit prezența lui Dumnezeu printre noi.

             „Pentru noi a fost o slujbă cu adevărat deosebită atât datorita numărului mare de preoți și ierarhi în sobor, dar și pentru faptul că fost prima dată când am cântat la o slujbă de sfințire și a fost prima slujbă la care am cântat în întregime. Ne-am asumat responsabilitatea unei slujbe cu Preafericitul Daniel și țin să multumesc Inaltpreasfințitului Părinte Teofan si Părintelui Hrisostom ca ne-au incurajat si ca au avut incredere în corul nostru pentru această ascultare. Un motiv de bucurie pentru noi a fost și faptul că Părintele Arhimandrit Teodosie, starețul mănăstirii Zosin este un prieten al Colegiului și a fost de multe ori alături de noi. Nădăjduim că această experiență va fi una constructivă pentru noi, ca și cor dar. Pentru ca noi să creștem frumos, avem nevoie și de încurajare. Slujba de ieri a fost o experiență care ne încântă și ne responsabilizează foarte mult”, a declarat domnul Emanuel Mocanu, dirijorul corului.

            Am avut și bucuria de a primi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh pe care unii dintre noi l-am văzut pentru prima dată în realitate. Înaltpreasfințitul Teofan a fost de asemenea bucuros de prezența noastră acolo și ne-a binecuvântat pe toți.

           Un alt membru al corului, Flavius Ștefan Popa, în urma experienței de la Zosin următoarele: „Mă bucur și sunt încântat că am avut prilejul de a participa la sfințirea bisericii mănăstirii Zosin. Nu deseori ai această onoare de a cânta alături de corul Aleph la o slujba arhierească oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Acest moment va rămâne în istoria Bisericii drept un eveniment de mare amploare, mobilizare temeinică și un efort grozav. Sperăm ca rugăciunile noastre, spuse prin răspunsurile date la strană să le audă bunul Dumnezeu și să ne ocrotească.”

 

            Ziua a fost una minunată și chiar dacă seara ne-am întors la Colegiul „Sfântul Nicolae” foarte obosiți din cauza drumului, cu toții ne-am bucurat și am mulțumit Domnului pentru ziua de duminică!

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular