Ultima zi a schimbului de experiență cu tinerii din Finlanda

12 Noiembrie 2015, în Colegiu, Aleph, Noutăți, Proiecte, Foto

             Duminică, 8 noiembrie, a fost ultima zi de ședere în Iași a oaspeților din Finlanda. Dacă prima zi a călătoriei lor pe plaiurile românești a început cu binecuvântarea Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, happy end-ul acestei călătorii s-a făcut tot prin raportarea la Dumnezeu.

            Corul parohiei Uspenski din Helsinki a avut bucuria de a da, împreună cu strana de muzică bizantină, răspunsurile la slujba Liturghiei de duminică dimineață. A fost un moment de întrepătrundere culturală deoarece în cadrul aceleiași slujbe s-au întâlnit două moșteniri ale Bisericii: muzica psaltică cu întreaga tradiție grecească și cea corală cu care oaspeții noștri ne-au primit în Finlanda. După tradiția Bisericii finlandeze, toți membri grupului s-au împărtășit.

            După ce au servit prânzul la Colegiul „Sfântul Nicolae”, au pornit într-o nouă excursie prin Iași. Prima locație pe care au dorit să o viziteze a fost biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, la invitația unui prieten comun, membru al corului Anima Fratres. După ce le-a vorbit de istoricul bisericii și de sfinții pictați pe pereți, și-au continuat excursia spre Piata Unirii, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Parcul Voievozilor și Universitatea „Al. Ioan Cuza”. Parcul voievozilor a fost o adevărată experiență pentru oaspeții noștri pentru că au văzut cui datorează poporul român bogăția duhovnicească, morală și culturală pe care o avem astăzi.

            Au revenit apoi la Colegiu unde s-a organizat o mică serată. A fost un mod fumos de a ne lua la revedere de la oaspeții noștri pe care sperăm să-i revedem curând.

            Un moment de emoție generală i-a cuprins pe toți membrii grupului finlandez când au aflat că zborul lor a fost anulat. Au plecat totuși cu încredere în Pronia Divină care i-a adus în țara noastră și nu numai că au ajuns acasă dar au reușit acest lucru cu o oră și jumătate mai devreme.

            

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular