Un nou CD ALEPH

31 August 2015, în Colegiu, Aleph, Proiecte, Foto

„Lăudaţi pe Domnul, că bine este a cânta; Dumnezeului nostru plăcută Îi este cântarea.”
(Ps. 146:1)

             În perioada 21-25 august, la mănăstirea Sihăstria Putnei, cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, corul Aleph a înregistrat cel de-al doilea CD cu muzică bizantină.

            Corul Aleph a fost înființat în urmă cu în urmă în urmă cu 3 ani când, la înițiativa Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor a fost înființată Reţeaua de cluburi „Aleph“, una din ramurile acesteia fiind clubul de muzică bizantină. Luând aminte la cuvântul Fericitului Augustin al Hipponei că cel ce cântă psalmii se roagă de două ori, acest club își propune să aprofundeze nu doar tainele muzicii ci mai ales ale rugăciunii în comun.

            Astfel, plini de încredere și cu constant motivați de Părintele Hrisostom Rădășanu, Consilier Educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, membrii corului „Aleph” au purces la înregistrarea unui nou Cd iar Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost locul cel mai potrivit pentru îndeplinirea cu succes a acestui țel. Spre deosebire de primul CD lansat anul trecut în Postul Mare și care era compus din cântări de umilință, anul acesta, membrii corului Aleph vor să aducă în sufletele ascultătorilor Lumina și Bucuria Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus  Hristos. Contextul duhovnicesc și pacea găsită la Mănăstirea Sihăstria Putnei i-a ajutat pe cei 20 de coriști să intre în admosfera Sfintelor Paști. Înregistrările, ca și repetițiile de altfel s-au desfășurat într-o atmosferă de rugăciune. Astfel, fiecare dintre membrii corului au pus în cântările CD-ului toată dragostea și bucuria pe care sărbătorile pascale le aduc an de an în casele dar și în sufletele credincioșilor. Alături de această experiență membrii corului au reușit să crească mai mult ca o echipă, acest lucru fiind necesar pentru a transmite într-un mod coerent mesajul Evangheliei prin muzica bizantină.

            Bucuria întâlnirii Corului Aleph a fost deplină atunci când alături de părinții mănăstirii au dat răspunsuri la slujba de Priveghere de sâmbătă seara și a doua zi la Sfânta Liturghie. Slujbele au împrumutat din frumusețea psalticii bizantine mai cu putere și membrii corului au simțit cum cântarea trece prin zidurile bisericii transformându-se în rugăciune. Părintele Stareț al Sihăstriei Putnei, Arhimandritul Nectarie, a binecuvântat această osteneală și i-a încurajat pe cântăreți să aprofundeze frumusețea rugăciunii prin cântare.

            Mulțumim Domnului pentru talantul dat și pentru posibilitatea de a-i sluji prin cântarea sufletelor noastre. 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular