Campania 2%

             Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală (asociație, fundație) dorește. Practic în acest fel dumneavoastră transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dumneavoastră pe venit. ATENȚIE, ACEASTĂ SUMĂ NU REPREZINTĂ O SPONSORIZARE SAU DONAȚIE, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta!

Dacă dorești ca acel 2% din impozitul (16 %) pe salariu sau pe orice alte surse de venit să fie direcționați către Colegiul „Sfântul Nicolae”, prin Asociația Mira și folosiți pentru următoarele noastre activități urmați vă rog următorii pași:

 

 • Pasul 1- Completarea formularului

Completarea formularului se face

 • -în două exemplare dintre care unul rămâne la dumneavoastră după ce la Direcția Finanțelor Publice i se dă un număr de înregistrare;
 • -prin scrierea de mână, cu majuscule, cât mai clar posibil și în limita spațiului acordat fiecărui câmp.

Puteți completa NUMAI un singur tip de formular în funcție de tipul de venit realizat în 2015 după cum urmează:

 1. Dacă veniturile dumneavoastră au fost doar din salariu completați DECLARAȚIA 230;
 • Completați cu datele de identificare(nume, prenume, adresa, CNP, e-mail, telefon). Restul rubricilor nu sunt obligatorii.
 1. Dacă veniturile dumneavoastră sunt altele în afară de salariu(prin profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc), completați DECLARAȚIA 200.
 • Această declarație trebuie completată în funcție de tipul de venit. Pentru a facilita completarea formularului de către dumneavoastră anexam la sfârșit câteva instrucțiuni.

Înainte de a vă spune care e următorul pas considerăm de cuviință că trebuie să știți DE CE? ar trebui să direcționați acei 2%  Colegiului „Sfântul Nicolae” (prin intermediul Asociației Mira) sau cel puțin CE? intenționăm să facem cu fondurile strânse astfel.

La prima întrebare, cele 30.000 de ore de voluntariat concretizate în peste 140 de proiecte și activități pe care le-am desfășurat anul trecut pentru aproximativ 10.000 de beneficiari sunt destul de grăitoare.

În ce privește proiectele pentru care vor fi întrebuințate fondurile strânse prin campania de 2% acestea sunt 3:

 1. Burse pentru copiii orfani sau din familii dezavantajate, în funcție de rezultatele școlare;
 2. Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei”;
  • Prin acest proiect intenționăm să achiziționăm încălțăminte pentru copii din familii dezavantajate ce nu-și pot permite o pereche nouă de încălțăminte.
 3. Ateliere și tabere educaționale pentru copiii dezavantajați.

 

 • Pasul 2- Depunerea formularului

Formularul de 2% se depune astfel:

 1. DIRECT la registratura organului fiscal

 

 1. Prin POȘTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).
  • Atașăm AICI adresele unde pot fi depuse formularele în funcție de domiciliul dumnevoastră sau de adresa angajatorului, după cum am menționat mai sus.

 

 1. Ni le puteți trimite nouă la următoarea adresă: Colegiul „Sfântul Nicolae”, strada Agatha Bârsescu, numărul 9, Iași.

 

 1. Ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon 0754757577, prin e-mail(contact@colegiulsfantulnicolae.ro) iar dacă sunteți domiciliat în Iași, unul din membrii comunității noastre va veni personal să ridice formularele urmând ca mai apoi să le depunem noi pentru dumneavoastră.

 

Pentru mai multe detalii despre activitatea Colegilui „Sfântul Nicolae” vă stăm la dispoziție prin site-ul nostru (www.colegiulsfantulnicolae.ro), prin e-mail (contact@colegiulsfantulnicolae.ro) și nu în ultimul rând pe pagina oficială de facebook a comunității noastre.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular