Prima săptămână DAU

25 Noiembrie 2016, în Colegiu, Caritabil, Noutăți

              Proiectul DAU, o inițiativă a comunității de fete care aparține Colegiului Sfântul Nicolae, a debutat săptămâna aceasta, impactul fiind pe măsura entuziasmului. Ziua de joi nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că este inchinată de Biserică cinstirii Sfântului Nicolae, un adevărat Părinte al săracilor și patronul Colegiului nostru.

 Astfel, joi, 24 noiembrie, la ora 14’00, în parcarea Colegiului, tinerele voluntare se aflau în așteptarea oamenilor nevoiași pe care i-au invitat cu câteva zile înainte pentru a primi câte un pachețel. Cele 50 de porții de ciorbă au fost  pregătite cu mult drag  în ziua precedentă de către fetele care se ocupă de acest proiect, sub îndrumarea doamnei Ana-Maria Țoc, director al Colegiului „Sfântul Nicolae”, filiala pentru fete.

        DAU (Dăruiești. Ajuți. Unești.) nu este un simplu proiect. Este un moment de bucurie. DAU bucurie și primesc bucurie în aceeași măsura sau poate chiar mai multă, știut fiind faptul că mai fericit este a da decât a lua (cf. F.A., cap. 20). Acest proiect își propune să creeze ocazia de a dărui pentru cei care doresc  să ajute oamenii nevoiași, realizând în același timp un moment de comuniune, o unitate între membrii societății.

Motto-ul proiectului este „O ciorbă caldă, o vorbă bună”, tocmai pentru că se dorește ca cei care beneficiază de acest ajutor să nu fie încadrați într-o categorie socială, ci să fie priviți în integritatea lor de persoane umane, cu trup - care are nevoie de hrană și suflet - care are nevoie de atenție și mângâiere.  Aparent, este un gest mic, dar aceste fapte  sunt cele care micșorează distanțele dintre oameni. De fapt, este un exercițiu de iubire al aproapelui. Donând alimente pentru pregătirea prânzului (legume, verdeață, pâine), fiecare dintre noi are ocazia să realizeze cât de puțin costă o faptă bună.

Masa de săptămâna aceasta a fost realizată cu ajutorul familiei Irimia care a donat toate cele necesare. Cei care doresc să susțină proiectul DAU se pot adresa la numărul de telefon 0755 086 394 (Corina Georgiana Balaban, reprezentanta comunității de fete a Colegiului Sfântul Nicolae). De asemenea, necesarul de alimente pentru fiecare sâptămână și alte informații vor fi postate pe pagina de Facebook a proiectului: //www.facebook.com/proiectulDAU.

 

 

     Alina-Manuela Anghelache – membru al Redacției „Alpha” din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”, Iași

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular