Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei“ a ajuns în Parohia Slobozia - Voineşti

14 Decembrie 2017, în Colegiu, Caritabil, Noutăți, Proiecte

Duminică, 10 decembrie, voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae“ au efectuat o nouă vizită cu scop caritabil în cadrul proiectului „Cutia cu papucei pentru ei“. De această dată, beneficiarii au fost copiii din Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din localitatea Slobozia, comuna Voineşti.

Voluntarii proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei“ au pregătit încălţăminte de iarnă şi pacheţele pentru 30 de copii săraci din parohie. Alături de voluntarii proiectului au fost şi membrii Comisiei Culturale a Colegiului „Sfântului Nicolae“, care au susţinut copiilor din parohie o cateheză pe tema pericopei evanghelice din duminica respectivă. „Alături de colegii mei de la Comisia Culturală a Colegiului «Sfântul Nicolae», am luat parte la o acţiune a unui consacrat proiect al colegiului, «Cutia cu papucei pentru ei». Cu toate că drumul până în parohia în care s-a desfăşurat activitatea a fost unul plin de peripeţii, întrucât iarna părea că-şi va intra deplin în drepturi, am ajuns în parohie, iar căldura şi bucuria cu care am fost primiţi ne-au făcut să uităm toate vicisitudinile pe care le-am întâmpinat de-a lungul drumului. După ce papuceii au fost împărţiţi, am avut o discuţie interactivă cu copii, despre învăţăturile relevante pentru viaţa de fiecare zi a creştinului care se desprind din Evanghelia duminicii a 27-a după Rusalii. Pătrunşi noi înşine de bucuria şi emoţia pe care activităţile noastre le-au născut în inimile şi pe chipul copiilor pe care i-am întâlnit, am înţeles în modul cel mai profund şi empiric cuvintele părintelui Nicolae Steinhardt care spunea: «Dăruind vei dobândi»“, ne-a declarat Alexandru Oprea, coordonator al Comisiei Culturale.

Membrii colegiului au desfăşurat în această parohie ultima parte a atelierului de pictură de globuri, ce vor fi expuse ulterior în cadrul unei expoziţii, iar apoi vândute în vederea obţinerii de fonduri. Cel care a condus şi de această dată acest atelier a fost Bogdan Mohor-Obreja, care a declarat: „Activitatea pe care am desfăşurat-o împreună cu copiii în comunităţile din Curături şi Slobozia a fost una foarte interesantă şi deosebită, iar în acelaşi timp am putut observa şi capacitatea de creaţie uimitoare a celor mici.“

Pe lângă această activitate, Flavius-Ştefan Popa, animator socio-cultural în cadrul taberelor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a organizat cu copiii diverse jocuri: „Ne bucurăm că am reuşit să venim cu daruri şi  ghetuţe pentru copiii din satul Slobozia, localitate ce deja ne-a întâmpinat cu nămeţi şi viscol puternic, dar cu inimile calde de bucuria celor mici. Am reuşit să oferim încălţăminte copiilor care se confruntă cu zăpada grea şi drumurile greu accesibile. Însă zâmbetul copiilor ne întâmpină întotdeauna zglobiu şi doar aşa ei pot avea un Crăciun călduros, în ghetuţe noi“.

Misiunea proiectului „Cutia cu papucei pentru ei“ continuă. Pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/Papuc3ei) şi site-ul Colegiului „Sfântul Nicolae“ (www.colegiulsfantulnicolae.ro) găsiţi mai multe informaţii despre activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect, dar şi detalii despre cum puteţi susţine proiectul.

În data de 17 decembrie va avea loc la Centrul de evenimente „AGORA“ concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei „Naşterea din nou“, unde voluntarii acestui proiect vor expune spre vânzare globurile pictate de copiii beneficiari ai proiectului din satele Rediu - Răuseni, Curături - Ciurea şi Slobozia - Voineşti, iar fondurile adunate în urma acestei acţiuni for fi destinate achiziţionării de încălţăminte pentru alţi copii care nu au posibilităţi materiale. 

 

Larisa Elena Alui-Gheorghe

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular