Comunitatea Colegiului„Sfântul Nicolae” din Iaşi şi-a răsplătit voluntarii

Membrii şi coordonatorii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iaşi au participat ieri, 30  mai 2019, la cea de a V-a ediţie a Galei Voluntarilor, festivitatea având loc la Hotelul Bellaria din Iaşi. Evenimentul şi-a dorit să premieze cei mai activi şi implicaţi voluntari ai comunitaţii, dar şi-a propus să evidenţieze şi cele mai bune proiecte, aducând totodată un semn de mulţumire partenerilor care s-au remarcat pe parcursul anului universitar 2018-2019.

Printre invitaţi s-au numărat părintele Hrisostom Rădăşanu, consilier al Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, dimpreună cu părintele Bogdan Racu, inspector la Sectorul Învăţământ, şi părintele Lucian Filip, directorul Centrului de formare continuă al Arhiepiscopiei Iaşilor. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai sponsorilor şi susţinătorii proiectelor pilon ale Colegiului „Sfântul Nicolae”.

Membrii, coordonatorii şi ostenitorii comunităţii Sfântului Nicolae au aplaudat la scenă deschisă pe cei mai implicaţi şi dedicaţi voluntari ai colegiului, au felicitat partenerii şi sprijinitorii proiectelor CSN din acest an universitar şi au discutat despre viitoarele teme propuse pentru anul următor. Totodată, în cadrul galei au fost aleşi viitorii coordonatori de comisie.

Coordonatorii desemnaţi pentru anul universitar viitor sunt: Vlăduţ Ipate (Comisia Proiecte), Bogdan Carază (Comisia Liturgică), Şerban Manolea (Comisia Misionară), Toma Gania (Comisia Culturală), Alexandru Dumitrache (Comisia Timp Liber), Dănuţ Iordachi (Comisia IT şi Imagine), Iulian Tomeac (Comisia Administrativă).

„Astăzi este ziua în care Colegiul «Sfântul Nicolae» îşi aduce în faţă cei mai cei mai implicaţi voluntari, cele mai reuşite proiecte şi cei mai frumoşi parteneri. Este ziua când ne bucurăm împreună de rezultatele muncii în direcţia voluntariatului. Cu siguranţă, şi acest an a fost unul reuşit pentru comunitatea noastră, iar acest lucru nu poate decât se nu bucure. Sub binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, sub coordonarea părintelui consilier Hrisostom Rădăşanu, am reuşit să trecem la o altă etapă, la un alt nivel. Suntem implicaţi în proiecte de anvergură şi acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a declarat Mircea Meriacri, directorul colegiului.

„Sunt foarte bucuros că, iată, s-a mai terminat un an, unul plin de realizări. Echipa Colegiului «Sfântul Nicolae» a reuşit să aducă un proiect mare, «Iaşi - Capitala Tineretului», cei de la colegiu fiind aceia care au făcut parte dintr-o echipă mult mai mare care a făcut posibilă aducerea acestor aprecieri. Pe lângă acestea, o multitudine de evenimente, de înaltă calitate şi foarte miezoase. Zic miezoase pentru că din acestea, studenţii învaţă să se hrănească. Evenimentele din cadrul Colegiului «Sfântul Nicolae» sunt gândite pentru a oferi o anumită perspectivă, dar a oferi şi o hrană unui tineret care, din când în când, este tentat de ispite de-a dreapta sau de-a stânga, şi care, iată, reuşeşte să-şi descopere această dimensiune extraordinară a entuziasmului, dublate de o anumită competenţă şi calitate a slujirii în cadrul Bisericii sau în cadrul lărgit al societăţii, astfel încât, pe de o parte, să se simtă bucuroşi, iar pe de altă parte, să simtă că fac parte dintr-o comunitate cu sens, conţinut şi direcţie”, ne-a spus părintele consilier Hrisostom Rădăşanu.

Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iaşi - din 2013 în slujba Bisericii, formând studenţii teologi

Gala Voluntarilor Colegiului „Sfântul Nicolae” încununează misiunea voluntarilor la apropierea fiecărui sfârşit de an universitar, scopul principal al acesteia fiind promovarea voluntariatului ca activitate formativă în rândul tinerilor studenţi teologi. Comunitatea academică este structurată în jurul nevoii de formare a viitorilor preoţi ai Bisericii. Ea nu doar oferă ospitalitate pentru trup, ci şi pentru suflet, raţiunea principală fiind acea legată de nevoia Bisericii de a avea preoţi bine pregătiţi, familiarizaţi, adică cu practica pastorală complexă a unei Bisericii vii din secolul XXI. Fiecare membru face parte dintr-o comisie dintre cele şapte existente (liturgică, misionară, culturală, timp liber, imagine şi comunicare media, administrativă, proiecte), condusă de către un coordonator şi un secretar, aleşi dintre membrii comisiei.

(Flavius-Ștefan Popa)

zursa: ziarullumina.ro

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular