Făurar 2019 – start-up pentru un nou semestru în Colegiul „Sfântul Nicolae”

În perioada 22-24 februarie, coordonatorii și cei mai implicați membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae”, s-au întâlnit la Durău, pentru un nou team building de cunoaștere și formare – Făurar 2019. Mentorii acestor zile au fost părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier în cadrul Sectorului de Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele Lucian Filip, directorul Centrului de Formare Continuă și domnul Mircea Meriacri, directorul instituției.

Obiectivele acestei întâlniri au fost închegarea echipei de coordonare și a relațiilor între membrii voluntari activi, pregătirea unui calendar de activități pentru semestrul al II-lea și găsirea unei hărți de motivare a fiecărui membru din comunitate.

Programul intens al întâlnirii s-a desfășurat în ziua de sâmbătă, 23 februarie, mentorii împreună cu membrii comunității atingând următoarele direcții: dezvoltarea unei sesiuni de feedback pentru a descrie activitatea din primul semestru, dar și pentru a simți pulsul din viața comunității CSN și a găsi soluționări pe baza evaluărilor ce pot aduce îmbunătățiri prin implicarea directă a fiecărui membru; un exercițiu de visioning cu tema „Unde văd Colegiul Sfântul Nicolae peste 5 ani?”, unde toți participanții au desenat viziunea lor în timp despre cum vor evolua lucrurile și ce visuri îndrăznețe se pot atinge împreună; participarea în cadrul unei prezentări dezvoltată de părintele Lucian Filip, în care s-au descoperit cele trei tipuri de implicare în cadrul acțiunilor de voluntariat: implicare afectivă, normativă și contextuală; participarea în cadrul unui joc intitulat „Durău Bound”, o combinație între vânătoare de comori și orientare de noapte, în care participanții au lucrat pe echipe și au îndeplinit mai multe task-uri, realizând cât de importantă este implicarea fiecărui concurent și lucrul în echipă.

Făurar 2019 pentru mine a reprezentat un moment cheie în activitatea de voluntariat. Dacă până la acest team building eram oarecum plafonat și nu mai vedeam întreaga sumă de beneficii aduse de acțiunile de voluntariat în viața mea și a celorlalți, azi pot spune că a venit primăvara pe strada Voluntariatului, și a sufletului meu. Activitățile desfășurate în cadrul Făurar 2019, ne-au ajutat să ne descoperim, să consolidăm prietenii, ne-au motivat să tindem spre idealuri mai mari decât cele de până acum, dar și să fim dedicați, asumați și să progresăm. Prin implicarea în activitățile de voluntariat, eu cred că societatea actuală are șanse să fie în armonie, atât om cu om, cât și om – natură. Îndrăznește să visezi la o lume mai bună, fii Voluntar!, ne-a împărtășit Cătălin-Iulian Vasiliu, membru al Colegiului „Sfântul Nicolae”.

A doua zi, duminică, 24 februarie, toți participanții s-au reîntâlnit la Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Buna Vestire” Durău,  în cadrul căreia membri ai Colegiului au dat răspunsurile la strană (Cristian Butnărașu, referent al Colegiului „Sfântul Nicolae”).

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular