Proiectul „Copilăria la sat” la a doua ediție

Duminică, 7 Aprilie 2019, voluntarii Comisiei Misionare a Colegiului „Sfântul Nicolae” au poposit la Parohia Sfântul Nicolae din satul Arama, comuna Coarnele Caprei unde, a avut loc a doua ediție a proiectului „Copilăria la sat” inițiat și coordonat de membrii comisiei mai sus amintite.

Având experiența primei ediții, copiii satului au venit cu mic, cu mare spre a-i întâmpina pe voluntari și a le ura un călduros „Bine ați venit!”. Rugându-se și cuminecându-se împreună, copiii și voluntarii au pus început bun zilei prin participarea la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Pr. paroh Iulian Apopei, urmând ca la finele slujbei să asculte cu luare-aminte cuvântul de învățătură rostit de Cristian Butnărașu, coordonatorul al departamentului de voluntariat al Colegiului „Sfântul Nicolae”.

După încheierea slujbei, toți participanții au luat parte la o agapă frățească pentru a dobândi puteri noi necesare ulterioarelor activități. În continuare, prietenii Colegiului, voluntarii Asociației JoyCamps Romania au desfășurat cu participanții o serie de jocuri interactive, povestiri, dansuri, cântece și altele cu scopul de a realiza o comuniune și o comunitate durabilă în rândul celor prezenți. Aceste activități au menirea să închege și să întărească relațiile între tinerii unei parohii deschizându-le noi orizonturi și punându-le creativitatea în valoare. După lungi sesiuni interactive, copiii s-au așezat la câteva povești în jurul unui foc de tabără,. Ajunși la finalul programului, copiii au primit fructe, dulciuri și iconițe cu Sf. Nicolae, ocrotitorul parohiei.

Totul s-a încheiat în spirit de veselie și cu o imensă îmbrățișare de grup, copiii cerându-le voluntarilor o promisiune că se vor întoarce și la a treia ediție. Rugăm pe Maica Domnului să ne învrednicească să aducem iarăși pe buzele acestor copiii zâmbetele și trăirile simțite astăzi de noi, de toți.

 

(Ștefan Apopei, voluntar al Colegiului „Sfântul Nicolae”)

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular