Cutia cu papucei în parohia Pocreaca

5 Aprilie 2017, în Colegiu, Comisii, Noutăți, Proiecte, Foto

Duminică, 2 aprilie, membrii „Colegiului Sfântul Nicolae“ au desfăşurat o nouă ediţie a proiectului „Cutia cu papucei pentru ei“. De această dată, 6 voluntari au poposit în Parohia cu hramurile „Duminica Tuturor Sfinţilor“ şi „Sfântul Ierarh Nicolae“ din satul Pocreaca, comuna Schitu Duca, judeţul Iaşi. Proiectul se află la cea de a doua vizită în cadrul acestei comunităţi. Parohia se află într-un parteneriat mai vechi cu membrii colegiului, aceştia desfăşurând în trecut mai multe activităţi sociale pentru copiii din această parohie.

Activitatea a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie. Un element de noutate în cadrul proiectului a fost cateheza susţinută la finalul Sfintei Liturghii, în faţa credincioşilor, de tânărul teolog Vladimir Cârlan, membru al Colegiului „Sfântul Nicolae“. Ideea de bază a acesteia a fost reprezentată de mântuire, de mijloacele şi de factorii care duc la realizarea acesteia.

Voluntarii proiectului au împărţit încălţăminte pentru 43 de copii din această parohie, aceştia provenind din familii cu situaţii precare. Bucuria acestora a fost pe măsură, mulţi dintre aceştia probând cu entuziasm papuceii primiţi, iar unii dintre ei întrebând chiar dacă darurile sunt într-adevăr pentru ei şi dacă le pot păstra. Pe lângă acestea, copiii au primit şi pachete cu dulciuri. Osteneala membrilor colegiului a fost răsplătită pe măsură de mulţumirile copiilor şi de momentul de poezie oferit de aceştia.

La finalul activităţii, părintele paroh Mihail Roşu ne-a declarat: „Parohia noastră s-a bucurat de un eveniment catehetic şi social-filantropic deosebit. Un grup de tineri inimoşi, studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi şi membri ai Colegiului «Sfântul Nicolae» din Iaşi, s-au deplasat în satul nostru în vederea derulării parteneriatului dintre Parohia Pocreaca şi Colegiul «Sfântul Nicolae», parteneriat început în urmă cu trei ani. Cateheza desfăşurată după terminarea Sfintei Liturghii s-a bucurat de un interes major atât în rândul adulţilor, cât şi în rândul copiilor, iar activitatea social-filantropică ce a urmat s-a dovedit de un real folos pentru copiii din parohie. Sperăm că în continuare acest parteneriat va fi permanentizat pentru pregătirea spirituală, etică şi socială a enoriaşilor parohiei“.

În vederea acumulării de fonduri pentru continuarea misiunii caritabile a acestui proiect, membrii Colegiului au înscris „Cutia cu papucei pentru ei“ la „Crosul pentru şcoli“. Acesta este un eveniment sportiv organizat anual de către Fundaţia Comunitară Iaşi. Prin intermediul acestui eveniment, toţi cei înscrişi aleargă şi fac crowd-funding pentru a susţine diverse proiecte şi pentru a îmbunătăţi mediul educaţional. Acţiunea se va desfăşura pe data de 8 aprilie. Este al doilea an în care proiectul este înscris în cadrul acestei activităţi cu scop caritabil. Astfel, anul acesta, „Cutia cu papucei pentru ei“ se bucură de susţinerea unei echipe de 59 de alergători şi 3 ambasadori.

Puteţi susţine Colegiul donând în contul alergătorilor şi ambasadorilor înscrişi pentru „Cutia cu papucei pentru ei“, ceea ce va face posibilă continuarea acestui proiect. Mai multe detalii cu privire la desfăşurarea acestui eveniment puteţi găsi pe site-ul oficial: www.crospentruscoli.ro. De asemenea, toţi cei care doresc să afle mai multe detalii despre acest proiect al Colegiului pot găsi informaţii pe pagina oficială: http://www.colegiulsfantul nicolae.ro. 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular