Mitropolia Moldovei s-a alăturat inițiativei lui Mihai Neșu pentru copiii cu dizabilități neuromotorii: „CRED”

20 Decembrie 2019, în Colegiu, Comisii, Noutăți, Proiecte

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a dedicat concertul tradițional de colinde din acest an strângerii de fonduri în vederea extinderii Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Sfântul Nectarie” din Oradea al Fundației Mihai Neșu.

Concertul intitulat „Ghetuțele de argint” a avut loc duminică, 15 decembrie 2019, la Centrul de evenimente „Agora” din Iași. Au concertat soprana Ana Cebotari, tenorul Vlad Miriță, arhidiaconul Florin Guzgă, Corul Școlii „Varlaam Mitropolitul” și Corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Proiectul lansat la începutul lunii de Mihai Neșu se ridică la o valoare de trei milioane de euro și este promovat prin campania „CRED”. Oricine poate contribui cu o donație lunară de 2 euro dacă trimite un SMS cu mesajul „CRED” la 8844.

Aflat de peste opt ani în scaunul cu rotile în urma accidentului grav suferit, Neșu a deschis un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii prin cadrul fundației sale. Centrul „Sfântul Nectarie” are 200 de metri pătrați și ajută cu terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani.

Mihai Neșu dorește să extindă acest centru, la un complex care să ofere terapii avansate de recuperare și pentru tinerii de până la 18 ani, precum și ateliere de învățare a unor meserii. Complexul ar urma să fie folosit și de cei care care nu au probleme de sănătate, gratis.

Sursa: www.basilica.ro

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular