Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” au alergat pentru „Cutia cu papucei pentru Ei”

23 Mai 2017, în Colegiu, Comisii, Noutăți, Proiecte

Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” au alergat pentru „Cutia cu papucei pentru Ei”

 

Sâmbătă, 20 mai, la Iași a avut loc „Crosul pentru școli”, eveniment sportiv organizat anual, de către Fundaţia Comunitară Iaşi. Scopul principal al acestui eveniment a fost reprezentat de strângerea de fonduri în vederea susținerii proiectelor caritabile înscrise și în vederea îmbunătățirii mediului educațional. În total, evenimentul a reunit 23 de proiecte caritabile și peste 2000 de voluntari implicați, fiecare proiect având obiective specifice și o anumită misiune de dus mai departe.

Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” au alergat pentru „Cutia cu papucei pentru Ei”

 

Sâmbătă, 20 mai, la Iași a avut loc „Crosul pentru școli”, eveniment sportiv organizat anual, de către Fundaţia Comunitară Iaşi. Scopul principal al acestui eveniment a fost reprezentat de strângerea de fonduri în vederea susținerii proiectelor caritabile înscrise și în vederea îmbunătățirii mediului educațional. În total, evenimentul a reunit 23 de proiecte caritabile și peste 2000 de voluntari implicați, fiecare proiect având obiective specifice și o anumită misiune de dus mai departe.

Anul acesta, Colegiul „Sfântul Nicolae” a înscris din nou proiectul „Cutia cu papucei pentru Ei” la acest eveniment. Voluntarii înscriși în vederea strângerii de fonduri și susținerii probei sportive au fost atât membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae”, cât și colaboratori care au fost impresionați de obiectivul și realizările acestui proiect. Dacă în anul precedent, voluntarii proiectului și-au propus strângerea de fonduri în cadrul „Crosului pentru școli” în vederea achiziționării de încălțăminte pentru 100 de copii, obiectivul general de anul acesta este constituit cumpărarea de încălțăminte pentru 150 de copii din satele ieșene.  Întreaga echipă de voluntari a fost constituită din 3 ambasadori și peste 50 de alergători, aflați sub coordonarea domnului director Valentin Iulian Țoc.

Printre alergători s-au numărat şi câţiva membri ai Lex Hobby Store, care au răspuns cu bucurie şi entuziasm invitaţiei de a participa la acest eveniment: „Pentru noi, Crosul a fost o oportunitate să le urmăm exemplul, să ne ridicăm de la birourile noastre, să ne antrenăm, să transpirăm, să ne mişcăm şi să ne depăşim limitele urmărind un scop simplu, să putem oferi celor mici fix ceea ce au nevoie mai mult, papucei. Am alergat pentru ei!”, Alex Trofin, administrator al Lex Hobby Store.

La acest eveniment a participat pentru prima dată şi Maria Achiţei, studentă în anul al doilea în cadrul masterului  „Bănci şi Pieţe Financiare” al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi: „Crosul s-a dovedit a fi o experiență frumoasă, care mi-a oferit prilejul de a îmbina într-o manieră formidabilă, utilul cu plăcutul. Am cunoscut oameni noi și am socializat mai mult cu cei pe care îi știam deja. Ce m-a determinat? Ador copiii… îmi sunt foarte dragi și atunci când stau în preajma lor, mă simt de parcă aș fi într-o altă lume. Proiectul în care am fost implicată, «Cutia cu papucei pentru ei», m-a ajutat să le ofer zâmbete și nu numai. Țin să mulțumesc în continuare oamenilor care m-au ajutat să îmi ating obiectivul și pentru faptul că au avut încredere în mine. Așa cum am reușit până în prezent să ofer copiilor câte puțin din tot ce am, așa voi face în continuare și asta pentru că îi văd cu adevărat speciali.”

 La finalul evenimentului, Cristian-Ștefan Irina, coordonator proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei”, a declarat:„Am hotărât ca şi anul acesta să înscriem «Cutia cu papucei pentru Ei» în cadrul evenimentului «Cros pentru școli», un eveniment menit să sprijine proiectele din mediul ieșean. Ca și anul trecut, cei care s-au înscris ca alergători, ambasadori sau susținători, au fost numeroși și le mulțumim pe această cale. Cei care s-au implicat până acum, au muncit din greu pentru a face cât mai mulți copii fericiți și pentru a le oferi încrederea de care au nevoie. Prin fondurile adunate la Cros, vom relua proiectul din toamnă și ne dorim ca și alte persoane dornice de voluntariat, să ni se alăture și să guste din bucuria copiilor recunoscători”.

„Cutia cu papucei pentru Ei” este unul dintre proiectele cu tradiție desfășurate de Colegiul „Sfântul Nicolae”. Până la acest moment, proiectul a adus bucurie pe chipurile a mai bine de 450 de copii din familii cu venituri reduse, fondurile obținute pentru achiziționarea darurilor provenind exclusiv din evenimente caritabile la care au participat voluntarii Colegiului.

 

 

Larisa Elena Alui-Gheorghe

 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular