La Colegiu s-a cântat o „Romanță cu ecou”

4 Noiembrie 2015, în Colegiu, Cultural, Noutăți, Proiecte, Foto

Totul este poezie, dacă te pricepi să vezi.

(Angela Marinescu)

             „Ce-ar fi toamna fără poezie?” este întrebarea care i-a măcinat în ultimul timp pe membrii Comisiei Culturale a Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași. Așa că, fără să aștepte căderea ultimelor frunze din copaci, au hotărât că acesta este momentul potrivit pentru a da naștere celui mai recent proiect al lor -  „Seri în versuri”. Astfel, când, seara trecută, ceasornicul a indicat orele 18:26, versurile lui Ion Minulescu s-au întrupat în glasurile recitatorilor – tineri teologi și invitații lor din cadrul Asociației Studenților Francofoni din Iași, nimic neputând să-i întrerupă, cu excepția acordurilor de chitară ale lui Leonard Luția și membrii grupului vocal, care au animat entuziasmul publicului.

            Spre sfârșit, au fost împărțite cărți de poezie în sală, recitatorii și spectatorii făcând, astfel, schimb de locuri. Cea mai bună interpretare a fost premiată cu un volum de versuri ale poetului omagiat. Ca dovadă că seara a fost un real succes, publicul a cerut detalii despre ediția viitoare, rămânând ca în luna decembrie să ne întâlnim cu poezia lui Lucian Blaga.

            Mulțumim, pe această cale, tuturor celor implicați, și de asemenea, membrilor ASFI, cu care nădăjduim într-un parteneriat de lungă durată.

            Așteptările generale de la aceste evenimente s-au regăsit în cuvintele de final ale lui Marius Elisei, coordonatorul acestui proiect, care a spus că „noi citim poezie, voi citiți poezie, deci vrem să devenim poezie!”.

            Seara s-a încheiat cu o fotografie de grup, în aburii ceaiului la care participanții au socializat și au împărtășit idei, impresii și așteptări.

            În sufletele noastre miroase încă a poezie, și sperăm ca acest parfum să țină cât mai mult. Pentru reîmprospătare, însă, vă așteptăm la următoarele „Seri în versuri”.

 

Mihail Tamba, Comisia Culturală, CSN

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular