Concurs de cultură generală

6 Decembrie 2015, în Colegiu, Educativă, Noutăți, Proiecte, Foto

„În ce an s-a născut Mihai Eminescu?”. A fost una din multele intrebări adresate participanților concursului de cultură generală, desfășurat la Colegiul Sfântul Nicolae. Ieri, pe data de 4 decembrie, studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” s-au adunat la Colegiu, în Sala Festivă, pentru a-și măsura gradul de cultură generală.

Nu a fost deloc ușor, doarece întrebările au fost din toate domeniile: religie, filosofie, istorie, geografie, sport, etc, și unele chiar dificile, dar totuși concurenții s-au descurcat,  ”furând” organizatorilor medalii și premii. Au fost 6 echipe a câte 2 participanți, o echipă concurând împotriva alteia. Fiecare echipă primea 10 întrebări din fiecare domeniu, având 30 de secunde la dispoziție pentru a răspunde. Nu degeaba se spune că „unde-s doi puterea crește”, fiindcă membrii unei echipe puteau colabora pentru a detrona cealaltă echipă. Toți ne simțeam ca la „Vrei să fii milionar?”, și atmosfera devenea tot mai incitantă atunci când două echipe terminau la egalitate, fiind nevoie intrebări de baraj.

Chiar dacă cei câștigători n-au plecat cu milioane în buzunare, au plecat cu medalii și cărți, cu o experiență frumoasă și noi cunoștințe. Fiecare concurent a primit diplomă de participare. La sfârșit am făcut poze împreună, am discutat și am râs, desigur, voia bună și veselia îmbinându-se mereu în activitățile Colegiului. Comisia Educativă a fost cea care a demarat acest eveniment, promițând că pe viitor vor mai fi și alte proiecte incitante și totodată folositoare.

 

                                                                                                                                                                                      Vlad Cârlan

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular