Conferință Erasmus+

18 Noiembrie 2015, în Colegiu, Educativă, Noutăți, Proiecte, Foto

Membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae” și studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă s-au adunat joi, 12 noiembrie în sala Juventus, în jurul orei 19:00 pentru a afla informații despre programul de burse Erasmus+ . Pr. lect. dr. Dan Sandu profesor și responsabil cu programul Erasmus+ în cadrul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” ne-a oferit informații prețioase celor care vrem  să beneficiem burse pentru a pleca la studii în străinătate. 

 

               Pr. Dan Sandu a fost director al „Institutului Ecumenic Sfântul Nicolae”, instituție ce a funcționat în anii 1990 în clădirea „Colegiului Sf. Nicolae” înființat în scopuri educaționale în 2013.

               Părintele ne-a expus foarte clar avantajele pe care le putem avea, beneficiind de programul Erasmus+, totodată riscurile și responsabilitățile celui care pleacă la studii sau la practică într-o țară cu așteptări mai mari. O bună cunoaștere a limbii țării respective, o medie  peste 7,50 la examene, a fi integralist, dornic de studiu și autodezvoltare, sunt cerințe necesare pentru a accesa programul Erasmus+. Printre țările cele mai eficiente pentru studii s-au enumerat: Anglia, Franța, Germania, Elveția, Olanda și Finlanda. Dintre toate universitățile din țară Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este prima în clasament datorită numărului de studenți care pleacă cu Erasmus+.

               După prezentare, care a durat în jur de două ore, l-am invitat pe părintele pentru a ni se alătura la Formalul ce avea loc în sala Festivă. Au fost momente de neuitat, de zâmbet  și voie bună între toți membrii Colegiului. La sfârșit i-am mulțumit părintelui Dan Sandu pentru că ne-a onorat cu prezența, atât la conferință, cât și la formal, plănuind ca pe viitor să mai demarăm proiecte împreună.

               Formalul este cina periodică pe care membrii Colegiului o iau împreună. Dress code-ul este black tie ce reprezintă forma și respectful acordat întâlnirii noastre.

               Coordonatorii acestui proiect au fost: Vlad Cârlan și Alin Fârtăeș, studenți în anul II la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Iași, membri ai Colegiului în Comisia Educative.

                                                                                                                                                                                                                          Vlad Cârlan

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular