1 Decembrie CSN-ist

2 Decembrie 2015, în Colegiu, Liturgic, Proiecte, Noutăți, Proiecte, Foto

1 Decembrie CSN-ist

1 Decembrie, ziua în care tot românul este își aduce aminte de moștenirea pe care strămoșii noștri ne-au lăsat-o pentru vecia acestei lumi. O moștenire plină de cânt: de , de jale

„Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină”

Alături de mândria națională pe care încă o avem, înaintașii noștri au avut grijă să ne lase una din cele mai mari bogății, una care rămâne și după moarte: credința. Având această conștiință, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” au început sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, încă de la primele ore ale dimineții.

„Sărbătorirea Zilei Naționale a României, a început la Colegiul „Sfântul Nicolae”, încă de la primele ore ale dimineții. Astfel, la paraclisul mitropolitan "Sfantul Gheorghe", membrii Colegiului au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită la lumina lumânării. După săvârșirea Sfintei Liturghii, s-a săvârșit slujba de Te-Deum, pentru Ziua Națională a României. Slujbele au fost săvârșite de Pr. Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Colegiului.”

            „De 1 Decembrie zâmbește”!

            Ziua a continuat apoi cu multe zâmbete îmbrăcate de membrii Colegiului în scumpul tricolor.

„Pe 1 Decembrie, Colegiul Sfântul Nicolae a avut câțiva membri doritori de a împărți zâmbete și de a surprinde și alte zâmbete. 12 membrii au făcut fotografii și au transmis urări pe Bdul Ştefan cel Mare între orele 12 și 14. Apoi am mers la UMF pentru a forma harta țării noastre. Acolo am cântat cu mândrie imnul și am făcut hora ce a unit asociații de prin toate facultățile.

Astăzi a fost sărbătoare în sufletele noastre! Am simțit cum în fiecare roman, există o bucurie ce nu poate fi încadrată doar la nivelul de înțelegere și analiză. Fiecare zâmbet al românului, transmitea emoție și o stare de confort. O stare sănătoasă și mulțumitoare. La fiecare poză steagul era așezat cu multă migală și cu mândrie, cu dragoste și respect. Românii sunt frumoși, sunt credincioși, sunt iertători, sunt plini de dragoste de țară. La mulți ani, Românie! La mulți ani! ” a declarat Butnărașu Cristian, coordonatorul acestei activități.

Prima seară al Colegiu

Seara a avut loc prima dintre serile la Colegiu, Seara de film- „O Prințesă pentru Crăciun”, un eveniment ce a adunat peste 200 de tineri, studenti, oameni de toate vârstele, la noi, la Colegiu. Acest eveniment a fost unul încununat de succes deoarece lumea venită la Colegiu a fost mulțumită de primire, de momentul filmului și de buna atmosferă creată alături de ei.

Feed-back-urile primite de la oaspeții noștri: „Și noi vă mulțumim pentru această seară minunată!”; „Pur și simplu magic”; „Regal, de vis! Și așa am dat startul spiritului Crăciunului!”; „Foarte frumos filmul, mi-a plăcut foarte mult”.

”Ne bucurăm pentru un asemenea eveniment încununat cu succes și țin să mulțumesc în primul rând membrilor comisiei Proiecte din cadrul Colegiului dar și membrilor voluntari și celor care s-au oferit pe loc, ad-hoc, să ne ajute cu organizarea serii de film, cu distribuirea materialelor informative, cu prepararea gustărilor și popcorn-ului. Filmul a fost un real succes!” –a declarat Popa Flavius Ștefan, coordonatoul comisiei Proiecte.

După terminarea filmului a avut loc timp de câteva minute bune un rând glorios de aplauze iar după, oaspeții noștri au fost invitați de membrii CSN la un ceai cald, o gustare și o poveste!

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită foarte intens de către membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”, după cum bine putem vedea. Bucurie din bucurie, ei au transmis mai departe jertfa nesângeroasă a Sfintei Liturghiim, zâmbetele de 1 Decembrie și magia Crăciunului ce se apropie.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular