Universitatea de vară pentru elevi SummerIS

imaginea utilizatorului valentin
7 Iunie 2014, în Colegiu, Mira, Proiecte, Noutăți, Proiecte

Colegiul Sf. Nicolae este partener și organizator a celei de-a doua ediții a UVE SummerIS. Proiect dedicat elevilor ce au terminat clasele a X-a și a a XI-a. Termen limită pentru înscrieri: 18 iunie 2014

  • Colegiul Sf. Nicolae e organizator UVE SummerIS
    Colegiul Sf. Nicolae e organizator UVE SummerIS

Universitățile de Vară pentru Elevi reprezintă cel mai amplu program național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România.

UVE Summeris este organizată anul acesta (2014) la Iași și de către membrii Colegiului Sf. Nicolae, împreună cu voluntarii asociațiilor partenere ASFI, LSE, ASD, ELSA, SPP, ASAFFI și PRIME. Cei care doresc să experimenteze și să vadă cum sunt cursurile la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar și la alte facultăți din Universitatea Al.I.Cuza, trebuie să vină la SummerIS 2014. 150 de elevi din toată țara sunt invitați să se înscrie pentru o alegere informată. 

Intră pe www.summeris.ro pentru înscrieri!

Inițiativă a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) dezvoltată alături de Consiliul Național al Elevilor, programul aduce peste 1000 de elevi în universitățile din România, cadru în care aceștia participă la toate activitățile tipice vieții studențești – cursuri, laboratoare, examene, activități de educație nonformală și activități sociale. În urma experienței elevii sunt mult mai pregătiți să își aleagă facultatea și specializarea potrivită pentru ei!

Prin promovarea națională asigurată de Consiliul Național al Elevilor prin structurile sale din liceele românești, dar și de organizațiile studențești și partenerii media ai proiectului, programul va duce la o creștere generală a conștientizării valorii studiilor universitare dar și a importanței unei alegeri corecte și informate a acestora. Mesajul educațional va ajunge în peste 1000 de licee din România și la peste 300.000 de elevi!

În urma programului Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Consiliul Național al Elevilor vor face cel puțin o propunere de politică publică de îmbunătățire a tranziției educaționale a tinerilor dinspre licee înspre facultăți. Aceasta va fi diseminată tuturor decidenților și celor mai importanți actori din domeniul educației și tineretului – Ministerului Educației Naționale, Ministerului Tineretului și Sportului, Parlamentului României, altor instituții guvernamentale și organizații neguvernamentale interesate dar și opiniei publice prin Mass Media.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular