Vizită misionară în parohia Doroşcani

26 Noiembrie 2015, în Colegiu, Misionar, Noutăți, Proiecte, Foto

„În  ropot de timp vin sărbătorile creştine, cu Sfântul Nicolae darnic, blând şi bun, iar când ninge cu daruri din zări senine, grăbeşte sania la fratele Crăciun.''

Duminică, 22 noiembrie 2015, în cadrul programului catehetic organizat de Colegiul ''Sfântul Nicolae”, câțiva dintre membrii comunității au participat la activităţile desfășurate în parohia ''Sfântul Nicolae" din satul Doroşcani, Popeşti.  

Aici, in ciuda vremii mohorâte de toamnă târzie, au fost întâmpinaţi cu multă căldură sufletească de preotul paroh Mihalachi Bogdan-Iulian înconjurat de un grup numeros de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi numeroşi enoriaşi.

Sfânta Liturghie ce a urmat a fost oficiată de Părintele Arhimandrit Hrisostom, părintele Prototsinghel Valerian și părintele paroh, iar răspunsurile la strană au fost date de tinerii studenți teologi. Au trăit împreună momente deosebite, fiind mișcați de copiii care au rostit într-un glas Simbolul de Credință si Rugăciunea Domnească.

La Chinonic, tânărul Theodor Moise, student al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a susținut o cateheză cu tema "Preacinstirea Maicii Domnului", adunând copiii în jurul său și explicându-le într-un limbaj simplu de ce o slăvim pe Fecioara Maria și cât de mult ne ajută ea cu sfintele ei rugăciuni.

Totodată, copiii și enoriașii au primit fly-ere care conțineau un mic rezumat al catehezei și, de asemenea, un mic dar din partea studenților.

La sfârșitul Liturghiei pr. Hrisostom a ținut un cuvânt de învățătură cu referire la pasajul evanghelic citit in cadrul serviciului divin, anume „Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina”. Una dintre ideile importante din cuvântarea sa a fost aceea ca nu trebuie sa confundam nevoile sufletești cu cele ale trupului asemenea bogatului „nebun” din Evanghelie, și nici să ne lăsăm duși de ispita bogăției vremelnice a acestei lumi.

Enoriașii s-au arătat încântați de cuvintele de folos oferite de oaspeții lor, iar înainte de a merge spre casa praznicală, unde urmau să participe la o agapă frățească, atât părinții, cât și studenții au primit daruri confecționate de copii.

Vizita misionară s-a încheiat cu o masă oferită de enoriaşi parohiei. Printre zâmbete împărţite în stânga şi în dreapta, cu păreri de rău că activităţile s-au terminat şi timpul a trecut aşa repede, vizitatorii şi-au luat „rămas-bun”, şi le-au urat celor din Doroșcani un călduros „pe curând”.

Teodor Pascariu și Bulboacă Gheorghiță

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular