Dăruiește un zâmbet 2.0

1 Aprilie 2016, în Colegiu, Proiecte, Noutăți, Proiecte

 

Proiectul ”Dăruiește un zâmbet” a ajuns joi și în parohia Doroșcani, unde doi copii așteptau cu sufletul la gură întâlnirea cu membrii Colegiului Sfântul Nicolae, dar si cu domnul doctor stomatolog, Bogdan Budeanu. Alături de parohul  bisericii din satul Doroșcani, pr. Bogdan Iulian Mihalachi, am pornit spre Iași, unde Dănuț și Alexandra, s-au bucurat în această săptămână de o consultație stomatologică gratuită.

”E o inițiativă extraordinară. Sunt bine venite astfel de activități. Nu sunt de mult timp preot, însă ceea ce faceți voi, membrii Colegiului Sfântul Nicolae, mi se pare o dovadă de filantropie, de dragoste către copii, de care este din ce în ce mai multă nevoie la nivel de parohie, la nivel de comunitate sătească. Oamemii au fost extrem de impresionați atunci când ați venit prima oara în parohia noastră unde ați organizat o masă pentru săteni și ați făcut jocuri cu copiii.

Faptul că ați păstrat continuitatea și reveniți, întâi cu proiectul ”Papucei pentru ei”, apoi cu consultația la stomatolog sunt lucruri extraordinare ce apropie  foarte mult creștinul de rând de Biserică,  și cel mai important creștin- copilul care e în crestere  și care are nevoie de sămânța aceasta a dragostei, care trebuie să fie sădităși să rodească la vremea cuvenită. Nu știm cum să vă mulțumim pentru ajutorul pe care ni-l oferiți”, a relatat părintele Mihalachi.

 Părintele paroh din Doroșcani a mai spus că știe foarte bine situația financiară a familiilor acestor copii și nu crede că acești tineri creștini, ar fi putut merge la un astfel de control, cel puțin până în momentul în care nu ar mai fi depins financiar de părinți. Acesta ne-a mulțumit pentru ajutorul pe care îl oferim, atât lui în activitatea misionar- filantropică pe care o desfășoară, dar și enoriașilor din parohia pe care o păstorește.

”Sperăm să colaborăm și pe viitor și să aducă mult mai multe roade ceeea facem astăzi.Zic că este un început bun. Poate pentru unii pare un gest mic ceea ce ați făcut, însă nu este așa. E un gest mare care sunt sigur că nu va fi uitat prea curând. De ce spun toate acestea? Pentru că în timpurile noastre, din ce în ce mai greu cărările dintre oameni sunt netezite și din ce în ce mai greu  se arată dragostea către aproapele.

 Cred că e o bucurie foarte mare mai ales pentru copii, deoarece ei știu să se bucure cel mai sincer și aceasta ne dăși nouă putere  să continuăm și să luptăm în activitatea ce o desfășurăm. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să continuăm aceste proiecte și săne bucurăm de rezultate.

Cred că cel mai frumos lucru e ca un copil să îți zâmbească, să te îmbrățișeze și să îți mulțumească din adâncul inimii pentru ceea ce ai făcut pentru el, întrucât el este curat și fără de păcat” , a continuat părintele Mihalachi.

 

Am finalizat și a doua parte a proiectului ”Dăruiește un zâmbet” și suntem foarte mulțumiți de rezultate. Fiecare săptămână ne aduce mai aproape de scopul nostru, acela de a imprima fericirea pe chipurile tinerilor. În fiecare zi încercăm la Colegiu să găsim soluții pentru problemele cu care se confruntă lumea contemporană. Dar cred că cel mai important lucru este  acela că ne dorim ca fiecare pas al nostru să ne ducă spre inimile oamenilor.  (George – Antonie Șalgau – coordonator al proiectului)

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular