Prima ediție a proiectului „Dăruiește un zâmbet” din acest an

24 Aprilie 2018, în Colegiu, Proiecte, Noutăți, Proiecte

„Dăruiește un zâmbet ” este un proiect al Colegiului Sfântul Nicolae, ce are ca obiectiv aducerea copiilor defavorizați din parohiile rurale în vizită la unul din cabinetele stomatologice partenere, pentru un consult gratuit. Alături de acest obiectiv principal se adaugă și dorința de a implementa o educație cu privire la ceea ce înseamnă sănătatea și igiena stomatologică, copiii beneficiind și de kit de îngrijire pentru îngrijire corporală.

Joi, 19 aprilie a avut loc prima ediție a proiectului din acest an, beneficiari fiind patru copii din satul Tăutești, comuna Rediu, județul Iași. Acestora li s-a oferit un consult gratuit și li s-a explicat importanța sănătății orale.

„Ne-am propus un proiect cu caracter interdisciplinar, aducând specialiști din diverse domenii să colaboreze împreună: asistent social, preot paroh, medic stomatolog, alături de voluntari care intervin acolo unde este mai mare nevoie de ei, având ca grup țintă copiii defavorizați din mediul rural” ne-a declarat Ionela Abunei, coordonator de proiect.

Mulțumirile voluntarilor Colegiului „Sfântul Nicolae” se îndreaptă către părintele paroh Andrei Chiriac, cel care a adus copii la Iași, asistentul social Ionela Amariei, care a făcut posibilă colaborarea între preotul paroh și voluntarii Colegiului și nu în ultimul rând, doamnei doctor Andrada Costea, cea care a oferit copiilor consultul gratuit.

La finalul activității, părintele Andrei Chiriac a mărturisit: „A fost o zi cu răbdare pentru mine stând după acești copii, dar plină de bucurie că am avut posibilitatea să fac ceva alături de membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”, mi s-a dat iar șansa să fac o faptă bună. Mulțumirile copiilor și ale părinților acestora sunt cea mai bună răsplătire pentru munca depusă astăzi”.

Proiectul își continuă activitatea. Toți cei care doresc să sprijine misiunea acestuia, o pot face oferind produse de igienă orală la standul care va fi amplasat în recepția Colegiului „Sfântul Nicolae”, sau oferind un consult gratuit (în cazul medicilor stomatologi).

Pentru a afla mai multe detalii despre această inițiativă, puteți accesa pagina de Facebook – Dăruiește un zâmbet, sau puteți apela numărul 0753 597 177 (Ionela Abunei, coordonatorul de proiect).

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular