Colegiul „Sfântul Nicolae” alături de misionarii vieții

28 Martie 2017, în Colegiu, Noutăți, Proiecte

Prima lună a primăverii este de cele mai multe ori considerată luna vieții, luna în care natura renaște pentru a îmbrăca o haină nouă, pentru a da suflare de viață la tot ceea ce ne înconjoară. Este și motivul pentru care prietenii Colegiului „Sfântul Nicolae”, membrii asociației „Pro Vita”, demarează în luna martie o serie de acțiuni menite să ne facă să conștientizăm în mod deplin importanța darului vieții. Activitățile desfășurate de aceștia au ca punct culminant „Marșul pentru viață”, eveniment ce a avut loc chiar în ziua sărbătoririi praznicului Bunei Vestiri, pentru a accentua și mai mult ideea de viață ca dar al lui Dumnezeu.

Ca și în anii precedenți, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” au răspuns cu drag invitației asociației „Pro Vita” și  au participat alături de aceștia la acest eveniment. Marșul s-a desfășurat pe traseul Piaţa Unirii – Str. Gavriil Musicescu – Bulevardul Independenţei – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pe parcursul Marșului, participanții au purtat pancarte cu mesaje pro-viață pentru a da mărturie împotriva avortului, pentru a fi un strigăt mut pentru copiii nenăscuți, după cum susține și mesajul acțiunii: „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!” Evenimentul s-a finalizat în fața Catedralei Mitropolitane, unde toți cei prezenți au rostit  rugăciunea „Tatăl nostru”.

 Pe lângă această acțiune, Colegiul „Sfântul Nicolae”  a dat curs și invitației de a participa la protestul pașnic „40 de zile pentru viață”. Această campanie a început în prima zi a Postului Mare, iar după cum sugerează și titlul, durata acesteia este de 40 de zile, în decursul cărora cei prezenți vor purta pancarte cu mesaje  de susținere a vieții, într-o atmosferă de veghe pașnică, post, rugăciune și mobilizare. Protestul are loc în mai multe orașe ale țării, în Iași acesta desfășurându-se între orele 7:00 - 19:00. De la începerea sa, voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” au participat în fiecare sâmbătă, prin această acțiune dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la numărul crescut de avorturi, fenomen la care majoritatea asistăm pasiv.

Campania este în continuă desfășurare. Pe această cale, adresăm tuturor invitația de a vă alătura atât membrilor Colegiului prin participarea alături de aceștia la protest, cât și alături de alți voluntari din asociații precum ASCOR, ATOR, care la rândul lor participă săptămânal la protest. Prin alăturarea la această activitate, fiecare dintre noi devine un „misionar al vieții” dând mărturie pentru viață și fiind astfel „o voce pentru cei fără de voce”.

Larisa Elena Alui-Gheorghe

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular