Colegiul „Sfântul Nicolae”a reprezentat România la Oslo, în cadrul Întâlnirii Membrilor WSCF din Europa

17 Martie 2016, în Colegiu, Proiecte

 

 

            În perioada 2-6 martie 2016, Colegiul ”Sfântul Nicolae” a fost reprezentat de membrii Napa Bogdan și Popa Flavius-Ștefan, la ”Înâlnirea anuală a membrilor și coordonatorilor de organizații creștine studențești” (Staff and Officers Meeting), eveniment organizat de Federația Studenților Creștini din Europa (WSCF Europe), în Oslo, Norvegia.

            Aceștia au dat curs invitației WSCF Europe de a participa la această întâlnire, reprezentând România și promovând valorile spirituale și tradiționale ale Bisericii Ortodoxe. În cadrul acestui eveniment au luat parte reprezentați ai diverselor mișcări și asociații creștine studențești din țări precum Italia, Franța, Austria, Belarus, Olanda, Marea Britanie, Bulgaria, Irlanda sau Suedia. Întâlnirea a avut ca scop formarea reprezentaților în vederea folosirii, într-un mod benefic, a tuturor mijloacelor de comunicare în mediul on-line. S-au organizat workshop-uri privind metodele de lucru cu tinerii, managementul voluntarilor și implicarea lor în activități. Aceste training-uri s-au desfășurat la sediul Ligii Creștine din Norvegia și au fost organizate de trainerii Marianne Edjersten și Annegret Kapp din partea Consiliului Mondial al Bisericilor (World Council of Churches) privind comunicarea în mediul Facebook și Twitter dar și de Francois David Freschi, General Manager în organizațiile de tineret din Belgia.

            ”Această activitate ce am desfășurat-o în Oslo a creat o bună atmosferă de formare privind instumentele de comunicare și ce înseamnă să inteprinzi muncă de voluntariat. Noi trebuie să ducem mai departe aceste metode de lucru. Sperăm ca pe viitor să avem și alte întâlniri de formare cu oameni buni ce vor să învețe.”  - Zuzana Babicova, voluntar Prepcom WSCF,  Slovacia.

            ”Mă bucur foarte mult pentru că membrii Colegiului ”Sfântul Nicolae” au luat parte la întâlnirea noastră. Am avut prilejul de a discuta și învăța mai multe despre Biserica Ortodoxă Română. Am avut parte de multă distracție cu voi, am râs împreună și ne-am bucurat la acest eveniment. Vă mulțumim mult!” – Jurgita Kozeniauskaite, link coordinator WSCF, Liutania.

            ”Acest eveniment a reprezentat, nu doar pentru mine, ci și pentru colegul meu, o experiență interactivă. Am avut ocazia de a reprezenta țara noastră și de a oferi o părticică din România colegilor noștri din celelale țări. De altfel, am reprezentat Colegiul nostru cu mândrie și am adus în atenție proiectele noastre misionare și evenimentele noastre de lungă durată. Vizitând capitala Norvegiei și participând la această adunare am realizat că tinerii creștini din Europa sunt implicați activ în problemele actuale, una dintre ele fiind criza refugiaților. Îmi doresc să le prezint și colegilor mei ceea ce s-a discutat și dezbătut în Oslo și să le spun că în ciuda încercărilor actuale, Europa are la bază o generație tânără, creștină și fericită!” – Flavius-Ștefan Popa, membru CSN

            La finalul acestui eveniment, s-a organizat o sesiune de evaluare și s-au făcut schimb de contacte între membrii organizațiilor studențești în speranța unei viitoare colaborări și menținerea unui legături de prietenie.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular