Cros pentru școli - Cutia cu papucei pentru ei

9 Aprilie 2016, în Colegiu, Noutăți, Proiecte

 

Azi 9 aprilie în 2016,  în jurul orei 10:00 s-a dat startul „Crosului pentru școli” în incinta stadionului „Emil Alexandrescu” din Iași. La acest maraton au participat peste 3000 de persoane,  iar fiecare persoană a alergat  pentru a susține un proiect caritabil la care s-a înscris. Au fost distanțe mai mici pentru copii, dar și pentru adulți, astfel existând  4 categorii de curse: 8km, 5km, 3km și 1km. În ce a constat mai exact acest „Cros pentru școli”?. Fiecare alergător și-a făcut un profil pe site-ul www.crospentruscoli.ro, a ales distanța și de asemenea proiectul pe care vrea să-l susțină, astfel oamenii având posibilitatea să doneze în contul alergătorului pentru proiectul caritabil ales. Fiecare alergător a avut un număr de participare și un cip de înregistrare a timpului și distanței parcurse. Ruta maratonului s-a desfășurat prin Parcul Copou.

La acest eveniment important au fost prezenți și membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae”  în frunte cu directorul acestuia domnul Valentin Țoc, pentru a susține proiectul filantropic „Cutia cu papucei pentru ei” prin care se dorește a strânge bani pentru achiziționarea de încâlțăminte nouă pentru copii cu situație financiară redusă din parohiile ieșene Stânca, Doroșcani și Pocreaca. Dintre membri Colegiului s-au remarcat Gîlcă Mădălin Constantin situându-se pe locul 8 la distanța de 3km, iar pe locul 14 Pașcău Alin la aceeași distanță. Locul doi la cursa de 3 km l-a luat alergătorul de performanță Păltinel George-Iustin înscris la cros pentru a susține proiectul nostru.

A fost o zi frumoasă  în care oameni cu intenții bune au alergat pentru a susține o cauză nobilă. Prin sport s-a scos în evidență datorită acestui eveniment ce înseamnă să faci voluntariat. Datorită acestui cros sute de proiecte caritabile și-au dus la bun sfârșit targetul, inclusiv și proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” care a reușit să strângă peste 5000 de lei.

Mulțumim domnului director Valentin Țoc și tuturor membrilor Colegiului „Sfântul Nicolae” pentru efortul depus și participarea la acest cros. 

Vladimir Cârlan - Coordonator al Redacției „Alpha” din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”, Iași

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular