CSN-iștii dau o mână de ajutor Sfântului Nicolae (Cutia cu Papucei pentru Ei)

5 Decembrie 2016, în Colegiu, Noutăți

 

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae se apropie vertiginos, iar cea mai frumoasă cale de a cinsti sfinții este de a le imita faptele. Comunitatea noastră, aflată sub patronajul acestui mare și iubit sfânt, a făcut o vizită pe data de 4 decembrie parohiei Coștiugeni din județul Botoșani, având în desfășurare proiectul filantropic „Cutia cu Papucei pentru Ei”. Cum mulți copii din această parohie, datorită unei situații financiare precare, nu-și pot permite o pereche de ghete nouă și de calitate, membrii Colegiului s-au „înarmat” cu 16 cutii de ghete nou-nouțe plus multe alte cadouri și au pornit cu entuziasm spre Coștiugeni. Fetele din cadrul Colegiului au umplut sosețele colorate cu dulciuri, iconițe, fructe și jucării pentru a le oferi tuturor copiilor prezenți în biserică. Pe lângă papucei și dulciuri, Comisia Culturală a Colegiului reprezentată de către  Ștefan Topliceanu a oferit copiilor și cărți.

Alături de noi a fost și părintele Arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier pe sectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, care a slujit Sfânta Liturghie împreună cu părintele paroh Teodor Cenușă. Biserica deși mică, a fost plină de credincioși, mai ales de copii dornici și nerăbdători de a primi cadourile pregătite de noi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii un grup de copii ai parohiei ne-au cântat și ne-au încântat cu colinde, apoi, doamna preoteasă Iustina Cenușă, având o voce deosebită, ne-a intepretat două colinde folclorice. Printre cei care au reîntregit atmosfera acelei zile cu alte colinde au fost Alexandru Brădățan, Dănuț Onoiu, Amelia Fădor şi Simona Mazăre.

 

„Cutia cu Papucei pentru Ei” este un proiect al Colegiului Sfântul Nicolae.  Proiectul tinde spre a ajuta pe copii cu probleme financiare prin oferirea papuceilor noi-nouți. Împreună putem să pășim alături de ei spre o lume împlinită. Cei care vor să doneze încălțăminte nouă sau să sprijine financiar acest proiect caritabil pot lua legătura cu Butnărașu Cristian, voluntar al proiectului (0754797851).

 

Vladimir Cârlan – Coordonator al Redacției „Alpha” din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași.

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular