Cutia cu Papucei la Cilibiu

20 Februarie 2017, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Foto

După o scurtă pauză prilejuită de vacanța de iarnă și sesiunea de examene, voluntarii proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei” și-au reluat activitatea. Astfel, duminică, 19 februarie , aceștia au efectuat prima acțiune pentru anul 2017. Activitate a avut loc în parohia „Sfânta Treime” din satul Cilibiu, comuna Golăiești, județul Iași.

 

După o scurtă pauză prilejuită de vacanța de iarnă și sesiunea de examene, voluntarii proiectului „Cutia cu papucei pentru Ei” și-au reluat activitatea. Astfel, duminică, 19 februarie , aceștia au efectuat prima acțiune pentru anul 2017. Activitate a avut loc în parohia „Sfânta Treime” din satul Cilibiu, comuna Golăiești, județul Iași.

După cum a devenit obiceiul, activitatea a început cu participarea la Sfânta Liturghie, oficiată de părintele paroh, Flavian Duduman. În cadrul Sfintei Liturghii, răspunsurile la strană au fost date de către membrii Colegiului. Un element deosebit și îmbucurător pentru membrii Colegiului a fost reprezentat de faptul că în cadrul slujbei de duminică, o parte foarte mare dintre cei prezenți era constituită din copii de diverse vârste, care ascultau liniștiți și în unele momente rosteau din cântările Sfintei Liturghii.

La finalul slujbei, voluntarii au împărțit încălțăminte de iarnă și dulciuri pentru 20 de copilași din această parohie. Ca de fiecare dată, copiii au fost foarte bucuroși și le-au răspuns voluntarilor cu zâmbete și mulțumiri adresate cu o privire încărcată de recunoștință. După împărțirea darurilor, membrii Colegiului au desfășurat cu copiii o serie de jocuri pentru a întări și mai mult legătura dintre ei și copii.

Activitatea desfășurată în această zi constituie cea de a 9-a vizită pe care voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” o efectuează în scopul dăruirii de încălțăminte pentru copiii provenind din familii sărace. De la începerea sa, proiectul „Cutia cu papucei pentru ei” a achiziționat și a dăruit încălțăminte pentru 404 de copii din diverse parohii ai căror enoriași au posibilități reduse. Resursele financiare folosite pentru achiziționarea lor au provenit exclusiv din donații și din organizarea și participarea la activități care au avut drept scop strângerea de fonduri.

„Am avut onoarea și bucuria de a-i primi în mijlocul nostru pe reprezentanții proiectului „Cutia cu papucei” a Colegiului Sfântul Nicolae! Profesionalismul marcant al membrilor care au desfășurat activitatea, dublat de entuziasmul și jovialitatea copiilor care au beneficiat de daruri au împletit armonios atenția și receptivitatea nevoilor celorlalți cu virtutea iubirii aproapelui. O frumoasă mărturie a activității desfășurate rămâne bucuria așternută în sufletele celor prezenți, revărsată în surâsurile întipărite pe chipuri! Mulțumim echipei Colegiului Sfântul Nicolae și tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment” a relatat Părintele Paroh Flavian Duduman.

O astfel de activitate destinată strângerii de fonduri necesare în vederea continuării misiunii caritabile este și „Crosul pentru școli”, în cadrul căruia a fost înscris proiectul „Cutia cu papucei pentru Ei”. Acțiunea de anul acesta va avea loc pe data de 8 aprilie. „Crosul pentru școli” este un eveniment sportiv organizat anual, de către Fundația Comunitară Iași. Prin intermediul acestui eveniment, toți, cei care doresc să se înscrie, aleargă și fac crowd-funding pentru a susține diverse proiecte și pentru a îmbunătăți mediul educațional. Este al doilea an în care Colegiul „Sfântul Nicolae” a înscris „Cutia cu papucei pentru Ei” la acest proiect. În anul precedent, prin intermediul acestui eveniment, Colegiul a reușit să strângă 9.205 lei care au fost folosiți pentru achiziționarea de încălțăminte pentru 100 de copii din satele ieșene Pocreaca, Stânca și Doroșcani.

 Puteți susține Colegiul „Sfântul Nicolae” în cadrul „Crosului pentru școli”, fie ca alergători, fie ca susținători donând în contul alergătorilor deja înscriși pentru proiectul „Cutia cu papucei pentru Ei”. Mai multe detalii cu privirea la desfășurarea acestui eveniment puteți găsi pe site-ul oficial: www.crospentruscoli.ro.

De asemenea, toți cei care doresc să sprijine activitatea în alte moduri sau doresc să afle mai multe detalii despre acest proiect al Colegiului, pot găsi informații pe pagina oficială http://www.colegiulsfantulnicolae.ro/ sau pe pagina de Facebook – „Cutia cu papucei pentru ei”.

 

 

Larisa Elena Alui-Gheorghe

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular