„Cutia cu papucei pentru ei“ alături de copii, de ziua lor

25 Iunie 2018, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Foto

Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae" din Iaşi au desfăşurat, în perioada 1-3 iunie 2018, cea de-a VI-a ediţie a proiectului „Cutia cu papucei pentru ei", activitate prin care peste 40 de copii din mediile defavorizate ale Arhiepiscopiei Iaşilor au beneficiat de încălţăminte nouă, dar şi de pachete cu dulciuri oferite cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Prima activitate a avut loc în Parohia „Adormirea Maicii Domnului" Holm, judeţul Iaşi, unde 18 tineri şi copii au primit din partea membrilor colegiului cutii cu încălţăminte nouă. Părintele Narcis Răşcanu, parohul comunităţii din Holm, a subliniat faptul că există persoane ce nu au posibilităţi: „Sunt foarte bucuros că există tineri care fac astfel de acte caritabile, de faptul că îşi aduc aminte de cei care se află în nevoi şi, probabil, deşi în familiile lor beneficiază de anumite posibilităţi pe care Dumnezeu le revarsă prin părinţii lor, aceştia se gândesc că există oameni care nu au aceeaşi binecuvântare în viaţă. Ceea ce uneori nouă ne prisoseşte, cu siguranţă altora le lipseşte, voluntarii încercând să suplinească prin ceea ce au ei în plus".

Cea de-a doua activitate a avut loc duminică, 3 iunie 2018, în satul Miclăuşeni, judeţul Iaşi, unde voluntarii proiectului „Cutia cu papucei" au oferit 24 de cutii pentru copii şi persoanele defavorizate din Miclăuşeni. „Voluntarii proiectului caritabil «Cutia de papucei pentru ei», desfăşurat de Colegiul «Sfântul Nicolae» din Iaşi, au poposit astăzi, 3 iunie 2018, în satul Miclăuşeni, unde au fost întâmpinaţi cu bucurie de copiii dornici să îi cunoască pe noii oaspeţi. După o slujbă de mulţumire desfăşurată în paraclisul de vară al Mănăstirii Miclăuşeni, loc în care au răsunat rugăciunile începătoare rostite de glasurile nevinovate ale copiilor, cu toţii s-au bucurat de darurile primite de la voluntari: câte o cutie de papucei şi dulciuri. Emoţia şi bucuria participanţilor a culminat cu o fotografie de grup, menită să ne amintească de această zi deosebită", a declarat părintele paroh Ciprian Nani.

Alergători cu papucei la Crosul pentru şcoli

În data de 19 mai, proiectul colegiului a participat pentru a treia oară la Crosul pentru şcoli, un eveniment al Fundaţiei Comunitare Iaşi, creat pentru a promova şi pentru a sprijini proiectele din mediul ieşean. Proiectul a fost reprezentat de trei ambasadori, cinci alergători la individual şi de două echipe formate din membri ai companiilor Conduent şi CRF Health. Printre alergătorii reprezentanţi ai proiectului s-au numărat şi Alexandru Bacoşcă, câştigător al cursei de 8,4 km, dar şi ocupantul poziţiei a treia din cadrul aceleiaşi curse, Constantin Gagea.

Raisa Harhata, membră a echipei „Conduent Titans", ne-a explicat motivul alegerii reprezentării proiectului „Cutia cu papucei" în cadrul crosului: „A fost o experienţă minunată! Ne bucurăm că am făcut parte din această iniţiativă şi că am putut ajuta copiii aflaţi în nevoi. Am ales să sprijinim aceasta cauză pentru că, de cele mai multe ori, asigurarea unor nevoi de bază, cum ar fi încălţăminte, poate să facă diferenţa în motivarea acestor familii în a-şi încuraja copiii să se focalizeze pe educaţie. Aceşti copii devin de multe ori victime ale bullying-ului, sunt ridiculizaţi de colegi pentru ca provin dintr-un background sărac şi pentru că nu au încălţămintea şi îmbrăcămintea nouă sau la modă. Sperăm că, pe lângă şansa de a le aduce un zâmbet pe buze, să fie o oportunitate să le amintim copilaşilor cât de importantă este educaţia şi perseverenţa în viaţă. Să înţeleagă că oamenii care au alergat pentru ei nu au vrut doar ca ei să aiba o pereche de încălţăminte de calitate, ci să îi sprijine indirect să îşi continue studiile şi educaţia, acestea fiind cheia succesului".

Concert în aer liber cu scop caritabil, organizat de Asociaţia Studenţilor Francofoni Iaşi

Miercuri, 16 mai, zeci de studenţi s-au adunat în campusul studenţesc „Titu Maiorescu" la concertul în aer liber organizat de Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi (ASFI), ca preambul pentru festivalul „Zilele Studentului Francofon" (ZSF). Având ca scop strângerea de fonduri pentru proiectul „Cutia cu papucei pentru ei" al Colegiului „Sfântul Nicolae", de-a lungul serii, mai multe cutii pentru donaţii au circulat în rândul spectatorilor.

„Împărtăşim acelaşi crez când spun că binele se poate face oricând. Această ediţie a festivalului şi-a propus să debuteze cu o acţiune prin care dorinţa noastră de schimbare în bine a lumii în care trăim să fie evidentă: un concert caritabil cu scopul de a ajuta «Cutia cu papucei pentru ei»", a declarat Ana Plumb, preşedinta ASFI.

Aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediţie, Festivalul „Zilele Studentului Francofon" şi-a propus să aducă în mediul studenţesc ieşean un proiect inedit, bazat pe amenajarea artistică a spaţiului, pe elemente de artă vizuală modernă şi pe arta spectacolului, pe noţiuni de educaţie culturală şi civică, pe recondiţionarea habitatului studenţesc şi, nu în ultimul rând, pe implicarea voluntară a studenţilor interesaţi de schimbarea în bine a lumii în care trăim.

Gala Voluntarilor CSN - o recunoaştere a meritelor

Proiectul „Cutia cu papucei pentru ei" a obţinut premiul „Proiectul de voluntariat al anului" în cadrul Galei Voluntarilor Colegiului „Sfântul Nicolae" (CSN) - 2018, un eveniment la care au participat studenţi, angajaţi, parteneri şi prieteni ai Colegiului „Sfântul Nicolae". În cadrul evenimentului, au fost premiaţi voluntarii şi activităţile care s-au remarcat pe parcursul acestui an universitar, rolul acestui eveniment fiind acela de a promova voluntariatul ca activitate de formare în rândul studenţilor şi de a-i implica pe aceştia în activităţile social-culturale.

Printre invitaţi s-au numărat şi o parte dintre partenerii şi susţinătorii care au sprijinit activitatea proiectului în anul universitar 2017-2018. Acestora le-au fost acordate distincţii speciale şi le-au fost adresate mulţumiri, cu încurajarea de a sprijini proiectul în continuare pentru a cuprinde cât mai mulţi beneficiari şi a aduce cât mai multe bucurii şi motivaţii. Mulţumiri au fost aduse şi celor care nu au reuşit să fie prezenţi, fiindu-le recunoscute meritele.

Asociaţia „Saint Paraskeva" Orthodox Charity - un prieten de nădejde al Colegiului „Sfântul Nicolae"

Ca şi anul trecut, prietenii Colegiului „Sfântul Nicolae" din Chicago s-au arătat la fel de receptivi în sprijinirea acţiunilor din cadrul proiectului „Cutia cu papucei pentru ei". Astfel, ei au contribuit semnificativ, din punctul de vedere al resurselor, la ultimele patru acţiuni ale proiectului din satele Aurel Vlaicu, Şendreni, Holm şi Miclăuşeni.

Cristian Ştefan Irina, coordonatorul proiectului, a declarat: „Mulţumim prietenilor noştri din Asociaţia «Saint Paraskeva Orthodox Charity» pentru că au facilitat într-o măsură semnificativă desfăşurarea proiectului, dar şi tuturor celor care au sprijinit acţiunile noastre, fie la Crosul pentru şcoli, fie prin răspunsul dat campaniilor noastre de fundraising în cadrul anului universitar 2017-2018. Mulţumiri aducem şi partenerilor noştri care au răspuns nevoilor noastre în ceea ce priveşte achiziţionarea de încălţăminte. A fost un an minunat pentru noi, un an în care am reuşit să răspundem nevoilor a 168 de copii din mediul rural al judeţelor Iaşi şi Botoşani. Toţi cei care contribuim la buna desfăşurare a acestui proiect trebuie să înţelegem că nu facem altceva decât să sădim în suflete motivaţie şi încredere. Premiul acordat în cadrul Galei Voluntarilor ne-a demonstrat că proiectul a devenit o voce puternică a comunităţii Colegiului «Sfântul Nicolae», o voce care redă acorduri de filantropie şi de încredere, cu incursiuni pline de mulţumire evidenţiate de sclipirile din ochii copiilor".

(Flavius Popa, Cristian Irina)

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular