Cutia cu Papucei pentru Ei la prima donație

5 Aprilie 2016, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Foto

     După multe ore de pregătire, am reușit să mergem cu emoție și dăruire la copilașii din parohia Doroșcani, în Duminica a treia a Postului cel Mare. Să le oferim ceea ce au nevoie ca să zâmbească și să le urnească sufletele spre lucruri mărețe.

     Echipa de organizare a Proiectului Cutia cu Papucei pentru Ei, mulțumește tuturor celor care s-au implicat și transmite bucuria trăită alături de acești copii minunați. Ideea pornită în cadrul Făurar Vision Camp-Durău, sub îndrumarea Părintelui Hrisostom Rădășanu, înscrierea în cadrul evenimentului Cros pentru Școli, de către domnul director Valentin Țoc, donațiile oferite de către membrii Colegiului Sfântului Nicolae, bunăvoința doamnei Svetlana Bialus, strângerea de fonduri din cadrul evenimentului „Micul Prinț”-film cu scop caritabil, și a tuturor celor care au donat bani sau papucei, au dus la o zi plină de fericire celor 50 de copii din localitatea Doroșcani, dar și a părinților sau bunicilor lor, mai ales a Părintelui Paroh Bogdan-Iulian Mihalachi. Următorii pași vor fi deplasările în localitățile Stânca- Roznovanu și Pocreaca din județul Iași.

     „În cea de-a treia Duminică a Postului Mare, la Parohia Doroșcani, a avut loc un eveniment, o sărbătoare, o mare faptă de iubire, o dată cu venirea câtorva membri ai Colegiului Sfântul Nicolae din Iași, îndrumați de Arh. Hrisostom Rădășanu. Un grup de șapte tineri iubitori si buni, au adus cu ei câte o pereche de papucei noi-nouți pentru fiecare de cei cincizeci de copii prezenți la slujbă. Am săvârșit împreună Sfânta Liturghie, apoi ca o prelungire a rugăciunii, am ieșit in curtea Bisericii si ne-am împărțit darurile. Fiecare dar a fost răsplătit cu îmbrătișare lungă și sinceră. În ochii studenților am văzut împlinire si emoție adâncă, pe ici pe colo și câteva lacrimi. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această minunată zi și prin a-mi exprima recunoștinta față de toți cei care s-au ostenit. Asteptăm cu nerăbdare să reveniți!” (Preot Mihalachi Bogdan-Iulian, Parohia Doroscani, Protopopiatul Iasi III).

     „Nu există copii săraci sau copii bogaţi, deoarece orice copil e o bogăţie! În urma experienţei alături de copiii de la parohia Doroscani, am învăţat faptul că nimeni şi nimic pământesc nu îţi poate transmite iubire necondiţionată şi curată cum o pot transmite copiii.” (Andra-Elena Sava, participant în cadrul proiectului).

     „Au primit cu toții papucei şi i-au înlocuit cu cei degradați, rupți, uzați pe care îi purtau. Erau atât de entuziaști,  încât ne îmbrățişau, ne strângeau de mână şi ne răsplăteau prin zâmbetele lor fermecătoare.” (Ionuț Isopescu, membru proiect Cutia cu Papucei pentru Ei).”

     „Cu toții ne-am transformat în trimiși ai Sf. Nicolae, și am făcut o bucurie celor mai puțin norocoși ca noi, readucându-le zâmbetul pe chipurile mohorâte de viață grea pe care o duc zi de zi. Copii iubitori de Dumnezeu: cu mânuțele muncite, cu hăinuțele zdrențuite, papucei distruși, DAR inima și ochii lor reflectau numai căldură și bucurie! Pentru câteva ore m-am simțit ca mama unor îngerași dornici de afecțiune si mângâiere!” (Evelina-Andreea Irina, participant în cadrul proiectului).

     „Plini de bucurie, atât copiii cât și părinții lor, dar și ceilalți credincioși alături de părintele, care parcă savurau această bucurie a copiilor, cuprinși de o calda nostalgie,  îi îmbrățișau pe acești tineri mulțumindu-le pentru această  bucurie, nu de a aduce câte ceva, ci pentru aceea ca nu au fost trecuți cu vederea. Părintele a organizat copilașii care au recitat poezii și au cântat spre slava lui Dumnezeu. Mulțumire Sf. Nicolae și recunoștință celor ce au făcut posibilă această întâlnire de astăzi.” (Emanuel Mocanu, membru proiect Cutia cu Papucei pentru Ei).

     Ne puteți urmări pe pagina oficială de Facebook: Cutia cu Papucei pentru Ei.

                                                                                                                                       Butnărașu Cristian-Ionel, membru Cutia cu Papucei pentru Ei

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular