„Cutia cu papucei“ în satul Aurel Vlaicu din Botoşani

5 Aprilie 2018, în Colegiu, Noutăți, Foto

Voluntarii proiectului „Cutia cu papucei pentru ei" de la Colegiul „Sfântul Nicolae" din Iaşi au vizitat sâmbătă, 31 martie 2018, Parohia „Naşterea Maicii Domnului" din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrămeşti, judeţul Botoşani, unde 28 de copii din familii defavorizate au primit încălţăminte nouă.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, membrii colegiului au împărţit copiilor din localitate încălţăminte, dulciuri şi iconiţe cu Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, după care au fost binecuvântaţi de părintele paroh.

„Sfântul Nicolae nu face daruri doar atunci când îi prăznuim ziua, când Biserica face pomenirea lui, ci lucrează întotdeauna, în continuare. Sfântul Nicolae, prin voluntarii Colegiului «Sfântul Nicolae», ne-a trimis papucei, drept care le mulţumim din inimă colegilor pentru dragostea, deschiderea şi oportunitatea pe care ne-au oferit-o", ne-a relatat părintele Marius Prisacaru, preotul paroh al localităţii.

„Cu bucurie am reluat acţiunile din cadrul proiectului «Cutia cu papucei pentru ei», care aduce mereu fericire şi lumină în sufletele copiilor beneficiari. Activitatea de astăzi a fost una specială, dat fiind faptul că părintele Marius este la începutul lucrării sale şi nădăjduim că aceasta va fi un pas important al acestei comunităţi în urcuşul spre Hristos", a declarat Cristian-Ştefan Irina, coordonatorul proiectului „Cutia cu papucei pentru ei". Activitatea continuă şi în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, membrii colegiului urmând să se depleseze în Joia Mare, 5 aprilie 2018, în localitatea Şendreni-Victoria din judeţul Iaşi.

„Cutia cu papucei pentru ei" te invită la „Crosul pentru şcoli"

Proiectul participă pentru al treilea an consecutiv la „Crosul pentru şcoli", cel mai mare eveniment de tip sport-fundraising din municipiul Iaşi. În cadrul acestei activităţi, obiectivul propus de proiectul Colegiului este reprezentat de încercarea de a soluţiona o problemă frecventă în mediul rural: lipsa de încălţăminte adecvată anotimpului.

Toţi cei care doresc să fie alături de membrii Colegiului „Sfântul Nicolae" din Iaşi se pot alătura echipei de alergători şi susţinători ai acestui proiect, până pe data de 25 aprilie 2018. Pentru mai multe detalii puteţi apela la numărul de telefon 0741 782 124 (Cristian Irina) sau puteţi accesa pagina de Facebook: www.facebook. com/Papuc3ei/ sau adresa de internet http://crospentru scoli.ro

 

Flavius-Ștefan Popa

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular