DAU- Săptămâna a-2-a

7 Decembrie 2016, în Colegiu, Proiecte

Proiectul DAU este o inițiativă a comunității de fete din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”, Colegiu ce se caracterizează printr-o misiune VIE ghidată de valori precum voluntariat, implicare și experiență.  În cadrul acestui proiect, tinerele implicate cultivă credința în Dumnezeu  și dragostea față de aproape. Inițiativa noastră se îndreaptă către sufletele ce poartă poveri ale sărăciei și ale singurătății cu scopul de a le aduce câteva clipe de tihnă sufletească , oferindu-le o masă caldă. Credem că un prânz cald și o vorbă bună pot readuce speranța oamenilor care pe lângă lucrurile de natură materială, au nevoie  de atenție și prețuire. Scopul nostru este de a dăruirea de alimente. Totodată, acțiunea noastră construiește punți între oameni, cheia fiind în mâinile celor milostivi, dornici de a ni se alătura și de a întreține focul dătător de căldură la propriu.

Ziua de joi este precedată de seara care unește fetele în bucătăria Casei de Oaspeți „Sfântul  Nicolae”, locul în care se concretizează cele 50 de porții  din alimentele donate în timpul săptămânii. Bucuria a fost și mai mare în cea de-a doua săptămână a proiectului, când,  la propunerea părintelui Arhim. Hrisostom Rădășanu, am dăruit încă 10 porții pentru câteva familii nevoiașe din satul Uricani. Datorită bunătății oamenilor în această zi specială pentru români, ziua de 1 decembrie, ciorba și desertul obișnuit au fost completate și de felul doi.  Atmosfera din  Ziua Unirii  a creat contextul propice pentru a le descoperi poveștile de viață pe care aceștia le au. În urma discuțiilor cu beneficiarii proiectului, fetele au reflectat și asupra propriilor vieți, realizând faptul că de multe ori banalitățile din viața lor cotidiană sunt nesemnificative,  în comparație cu problemele cutremurătoare prin care aceștia au trecut. Astfel, motto-ul proiectului O ciorbă caldă, o vobă bună și-a atins scopul  și în această săptămână.

 Fetele au fost marcate de cazul domnului Mihai. Acesta locuiește pe străzi din 2000 și un pic, a lucrat la Țesătura, dar din anumite motive a ajuns fără loc de muncă și singur pe străzi. Ne-a mulțumit până la lacrimi pentru prânzul cald și ne-a rugat să îl ajutăm cu o pereche de încălțăminte de iarnă, ceea ce nu a fost imposibil pentru membrii Colegiului care s-au mobilizat, dăruind până seara două perechi de ghete. Un alt caz impresionant a atras atenția voluntarelor, a fost cel al doamnei Maria, o femeie alungată de proprii copii. Printre lacrimi, sorbind cu înfometare ciorba caldă le-a mărturisit faptul că a fost înjunghiată în spate de către un “boschetar”.

Toate aceste mărturii le-au făcut pe tinerele voluntare să creadă și mai mult în proiectul lor, dăruind, ajutând și unind în continuare (DAU).

Dacă doriți și dumneavoastră să fiți părtași la bucuria lor, puteți dona alimente din necesarul săptămânal publicat pe pagina oficială de Facebook a Proiectului DA(www.facebook.com/proiectulDAU), iar pentru mai multe informații le puteți contacta la numărul0755086394 (Corina-Georgiana Balaban – reprezentanta comunității de fete al Colegiului Sfântul Nicolae).

Astfel acest proiect a căpătat o dublă semnificație atât pe plan spiritual cât și pe plan social. Prin proiectul DAU fetele își dezvoltă latura socio-umană concretizată prin împreuna-lucrare, determinându-le să dea ce au mai bun pentru îndeplinirea țelului stabilit.

Articol realizat de către Ionela Abunei, Balaban Corina-Georgiana Balaban, Cosmina Elena Irina(nume de familie).

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular