Formal de „Lăsatul Secului”

4 Martie 2016, în Colegiu, Proiecte

Ieri, joi 3 martie, la Colegiul  „Sfântul Nicolae” în Sala Românească, a avut loc „Formalul de lăsatul secului”. Având în vedere că mai este puțin până să înceapă Postul Paștelui, acest eveniment, a fost binevenit. Această activitate festivă și totodată gastronomică, a fost un prilej pentru ca membrii comunității să devină mai apropiați unii de alții, să uite pentru câteva ore de rutină, cursuri, sau de responsabilitățile ce le au în cadrul comisiilor. Fiecare a venit îmbrăcat în costum, cu nelipsitele accesorii, cravată și papion, și odată cu ținuta impecabilă cu care s-au afișat, „CSN”-iștii și-au luat cu ei și atitudinea pozitivă, veselia și voia bună. Aceștia au fost însoțiți și de prietenele sau logodnicele lor, îmbrăcate și ele cât mai elegant, astfel încât acest formal să fie cât mai reușit și de neuitat. După primul fel de mâncare, atmosfera a început să se destindă, și au început a se cânta cântece de dragoste, melodii din repertoriul popular. Masa formalului a avut și ea un preț: 7,5 lei pentru o persoană. Acești bani s-au dus direct în contul proiectului caritabil „Papucei pentru ei”, pentru a oferi unor copii defavorizați șansa de purta o pereche de încălțăminte nouă.

La formal, a fost prezent și diaconul Alexandru Grigoraș, fost membru CSN și actual masterand în anul II la Facultatea  de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Lui i se datorează noul curs de psaltică desfășurat în Colegiu, pentru membrii doritori să-și aprofundeze cunoștințele muzicale. La sfârșit Pr. Hrisostom a ținut un frumos cuvânt de învățătură despre frumoasa vârstă a tinereții, și despre trăirea ei în duh ortodox, ca într-un sfârșit membrii să fie prezenți la săvârșirea Acatistului Preacuvioasei Maicii Parascheva, așa cum se obișnuiește în fiecare joi seara. A fost încă un formal reușit!

Să ne ajute Dumnezeu să mai desfășurăm asemenea evenimente, și sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, să ne bucurăm de frumoasa noastră comunitate, trăind toți în pace și comuniune, sub ocrotirea lui. Amin. Un început de post binecuvântat!

 

„Postiţi post sfânt...” (Ioil 1,14)

 

 

Vlad Cârlan – Coordonator al Redacției Alpha

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular