Întâlnire liturgică, catehetică și socială în Parohia Pocreaca

5 Octombrie 2015, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Foto

În prima zi a lunii Brumărel, în parohia „Duminica Tuturor Sfinților” a satului Pocreaca, Protopopiatul Iași III s-a desfășurat o întâlnire liturgică, catehetică și socială.

Acțiunea a fost desfășurată sub patronajul Maicii Domnului, de prăznuirea sfântului Ei Acoperământ.

Cu prilejul acestei sărbători s-a întrunit cercul pastoral „Sfântul Apostol Marcu”, nr. 15 al Protopopiatului Iași III ai cărui membri au coordonat activitatea liturgică, catehetică și socială a evenimentului.

Astfel, începând cu orele 7 ale dimineții, la biserica parohiei s-a început slujba Utreniei continuată mai apoi de Sfânta Liturghie. Actul liturgic s-a finalizat cu Taina Sfântului Maslu, săvârșită la cererea credincioșilor veniți în număr impresionant de mare. A urmat apoi susținerea referatului „Sfântul Ioan Gură de Aur- model pentru păstorii de suflete”

După finalizarea activității liturgice, grupul catehetic al parohiei a susținut, sub îndrumarea domnului învățător Cumpănă Didel, un program artistic în care valorile ortodoxiei s-au împlinit ființial cu valorile românești. După minunatul moment artistic, cei 13 copii au fost răsplătiți de studenții Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași în parteneriat cu Protopopiatul Iași III și Parohia Pocreaca cu un număr de 13 ghiozdane pline cu rechizite școlare, necesare la începutul noului an școlar.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru darurile aduse peste parohia noastră dar și ÎnaltPreaSfințitului Teofan pentru binecuvântarea dată ca studenții de la Facultatea de Teologie din Iași să fie aproape de parohiile din tot cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor.

La cercul pastoral au participat un număr de 8 preoți dintre care amintim: PC pr. Protopop Roșu Mihail, PC pr. Merisescu Gabriel, PC pr. Burghelea Marius, președintele cercului, PC pr. Traciuc Iulian, PC pr. Ursu Vasile, PC pr. Alexe Adrian, PC pr. Breahnă Cătălin- conferențiar și PC pr.Solomon Ciprian.

Protopopiatul Iași III a fost reprezentat de PC Pr. Protopop Roșu Mihail, economist Ungureanu Mioara și asistentul social: Amariei Ionela.

Din partea Colegiului „Sfântul Nicolae”, au participat doi membri: Gheorghiasa Stelian, student în anul I la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” Iași și Rotaru Dumitru-Cătălin, student în anul II al aceleiași Facultăți.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular