Invitație la ,,iscodirea trecutului” - ,,Credință și comunitate în jurul Mediteranei, în Antichitatea târzie și în Evul Mediu”

7 Martie 2016, în Colegiu, Noutăți

 

                    Invitație la ,,iscodirea trecutului

 

„Faith and community around the mediterreranean in late antiquity and the middle ages„

 

Colegiul Noua Europa în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu,,. Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Colegiul Sfântul Nicolae vă invită în data de 10 Martie 2016 începând cu ora 10, la Simpozionul intitulat ,,Credință și comunitate în jurul Mediteranei, în Antichitatea târzie și în Evul Mediu”. Lista celor care vor susține simpozionul se ridică 21 de invitați, printre aceștia numărându-se profesori din cadrul Universității Al. I. Cuza, din Iași, de la Facultatea de Istorie: Prof. Alexandru-Florin Platon și Prof. Nelu Zugravu, până la profesori și istorici din cadrul Universității din Oxford, cum ar fi : Prof. Peter Brown și Prof. Maja Kominko. Printre invitați se numără și personalități de seamă în domeniul teologiei românești printre care și Petre Guran, fost profesor la catedra de Bizanț la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași sau Pr. Prof. Daniel Benga, profesor la catedra de Istoria Bisericească Universală în Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, toți aceștia împreună cu restul invitaților vor încerca prin acestă întâlnire să vă prezinte credința și viața înaintașilor noștri.

               Colegiul Noua Europa a găzduit de-a lungul anilor o serie în curs de conferințe de către cercetători străini și români proeminent, în beneficiul cadrelor universitare, a cercetătorilor și a studenților, precum și un public mai larg. Simpozionul de joi este organizat în cadrul Programului Ente, cu sprijinul Riksbankens Jubileumsfond, Suedia.
Vă așteptăm în număr cât mai mare să „iscodim trecutul”.
 
Amfian Cazac – Membru al Redacției Alpha în cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”

 

 

 

 

 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular