Seri în Versuri-Fir de lumină

4 Decembrie 2015, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Foto

Seri în Versuri-Fir de lumină

        Colegiul Sfântul Nicolae, în data de 2 decembrie la orele 19:00, a transmis emoție și a adus profunzimile poetului Lucian Blaga în fața celor ce au dorit să îi descopere tăcerea. În Sala Festivă a Colegiului, la seara de poezie „Fir de lumină” din cadrul proiectului „Seri în versuri” s-au recitat cele mai reprezentative poezii ale lui Lucian Blaga, care au împărtășit bucurie, optimism, mister, lumină și întuneric.

        Printre poezii, organizatorul proiectului Marius Elisei, a prezentat în discursuri concentrate, fluxul și refluxul universului poetic al lui Lucian Blaga. De asemenea ritmul și emoția au fost conturate de melodiile liniștite acompaniate de chitară. La sfârșitul serii cuvântul părintelui Arhimandrit Hrisostom a reprezentat o sinteză a strădaniilor noastre de a pune în lumină finețea și profunzimea poeziei lui Lucian Blaga. Succesul și impactul serii de poezie, l-am surprins atât în discursul părintelui Hrisostom, cât și în cuvântul de mulțumire al domnului doctor Alexandru Ceasovschih: „Din suflet mulțumesc organizatorilor, oratorilor si participanților pentru aceasta seară miraculoasă, caldă, plină de emoții si bucurii! Aștept cu nerăbdare noi ediții!”. 

          Este important pentru Colegiu, că au participat în acest proiect, atât membrii Colegiului, cât și studenți și elevi ai altor facultăți și licee. Ne bucurăm că acest proiect a devenit o tradiție în Colegiul Sfântul Nicolae, și că putem aduce universul poeziei în sufletele celor care doresc să devină poezie.

Butnărașu Cristian-Ionel 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular