Slujbă de sfințire a apei

2 Octombrie 2015, în Colegiu, Noutăți, Foto

După aproape o săptămână de acomodare, cunoaștere și comunicare, comunitatea Colegiului „Sfântul Nicolae” este pregătită pentru un nou an de activitate.

                 Duminică, 27 septembrie a avut loc primul contact între membrii noi ai Colegiului și comunitatea care încă de anul trecut s-a format aici. Cu bucurie am constatat pe parcursul celor 5 zile că admosfera primitoare și duhovnicească pe care Sfântul Nicolae o păstrează în Colegiu a fost mai mult decât suficient pentru buna acomodare a noilor veniți.

                Dacă începutul acestor zile de acomodare l-am făcut prin săvârșirea acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, finalul acestora l-am făcut tot prin raportarea la Dumnezeu. Astfel, în seara primei zile a lui Brumărel, la Colegiu s-a săvârșit slujba Aghiasmei Mici, ca binecuvântare a activității pe care membrii colegiului o vor desfășura anul acesta.

                La slujba de sfințire a apei au participat atât membrii colegiului cât și angajații. De la eveniment nu a putu lipsi domnul Valentin Țoc, Directorul Colegiului  „Sfântul Nicolae” care, de altfel, ne însoțește în majoritatea activităților și proiectelor pe care le desfășurăm. Slujba a fost săvârșită de un sobor de 3 preoți împreună cu Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, Consilierul pe Învățământ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și îndrumător al membrilor Colegiului. Ceilalți 3 preoți care au dat curs invitației noastre de a lua parte la această slujbă au fost PC. Pr. Ioan Vicovan, decanul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae”- Iași, PC. Pr. Sebastian Teacu, directorul Centrului de Formare și Inovare al Fundației Varlaam Mitropolitul și PC. Pr. Cezar Hârlăoanu, Asistent Titular la catedra de Vechiul Testament. La final, atât părintele decan cât și cei doi părinți, mentori a doua comisii din Colegiu ne-au încurajat și motivat să dezvoltăm noi proiecte și să ne extindem mai mult activitatea în exteriorul instituției pentru toți studenții Facultății de Teologie.

                Slujba a continuat cu o agapă frățească la care am participat cu toții. Masa a fost o modalitate de consolidare a relaților de colegialitate dintre membrii colegiului și o cale de a interacționa cu părintele decan al Facultății de Teologie dar și cu unul din cei mai îndrăgiți profesori ai facultății, Părintele Cezar Hârlăoanu. Seara a continuat în aceeași manieră prin vizita și stropirea cu Aghiasmă în fiecare din camerele Colegiului.

                Mulțumim bunului Dumnezeu pentru bucuria de care ne-a învrednicit în acest început de an universitar dar și pentru binecuvântarea dată prin slujba Aghasmei Mari.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular