„Sunt plecat la Făurar Vision Camp!”

22 Februarie 2016, în Colegiu, Noutăți, Proiecte, Foto

„Sunt plecat la Făurar Vision Camp!”

„Sunt plecat la Făurar Vision Camp!”. Așa a sunat sloganul din imaginea pe care mulți dintre studenții teologi ai comunității noastre au ales-o ca fotografie de profil, în perioada 19-21 februarie. Stațiunea Durău, mai exact hotelul „Casa Pelerinului” a fost locația unde aproximativ 50 de membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași, împreună cu cei din conducere: directorul instituției, Valentin Țoc și Pr. Arhim. Hrisostom Rădășanu, au participat la proiectul de tradiție al comunității, anume „Vision Camp”. La această întrunire s-au stabilit și concretizat următoarele proiecte ale comisiilor, evenimente viitoare, activitățile ce țin de filantropie, cultură, ecologie, misiune, liturgică, educație teologică etc. A fost un frumos eveniment în care utilul și plăcutul s-au asociat spre a oferi membrilor o experiență deosebită. Într-adevăr, a fost o experiență deosebită, care a consolidat comunitatea noastră.

Prima zi, 19 februarie, a fost una de acomodare, în care studenții au luat act cu proiectul în sine. A doua zi, 20 februarie, au avut loc sedințele de comisie, în care fiecare comisie și-a prezentat noile proiecte. Pe lângă cele nouă comisii existente, au luat ființă altele două: comisia Alpha, responsabilă cu mediatizarea și popularizare comunității pe plan extern, și comisia Greenopolis, responsabilă de domeniul ecologiei, ce ține de o continuare a proiectului cu același nume, desfășurat de Maria Kozhinova, în cadrul Colegiului.           

Pe lângă activitățile strict profesionale cei din comunitatea Colegiului „Sfântul Nicolae” au avut parte și de unele experiențe ce țin mai mult de zona interactivă. Flavius Popa, membru de bază al comunității, i-a încântat pe cei prezenți acolo cu diverse jocuri interactive, spre a destinde atmosfera. „Orientare pe timp de noapte” sau „Vânătoarea de comori” au fost câteva câteva dintre jocurile ce i-au amuzat pe studenți, și nu numai. Ziua de duminică, 21 februarie a fost una ce a început cu Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Durău, ca apoi să se ia masa de prânz la hotel. În încheiere, fiecare și-a expus părerea cu privire la desfășurarea proiectului, iar feedback-ul dat de ei a fost unul pozitiv. Drumul spre Iași a fost unul presărat cu nostalgie și bucurie, datorită acestui week-end minunat și constructiv. S-au legat noi prietenii, și s-a întărit legătura dintre membrii Colegiului. În concluzie, proiectul „Făurar Vision Camp” a fost o reușită, iar roadele acestuia se vor vedea în viitor. Printre cei care au ajutat la organizarea acestui „Vision Camp” au fost și membrii  Cătălin Rotaru, Codrin Mihăilă.

După cum știm, această comunitate, Colegiul „Sfântul Nicolae”, are datoria de a forma viitorii slujitori ai Bisericii, așadar, orice activitate pe care o desfășurăm ajută la o mai bună comunicare, prin dezvoltarea personală  a studenților teologi, între spațiul clerical și cel laic. Viitorii slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române, se cer a fi pregătiți să răspundă la nevoile sociețății actuale, să aducă metode de rezolvare la problemele ce vizează Biserica lui Hristos. Colegiul „Sfântul Nicolae” instutuție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei , contribuie la buna creștere a viitorilor slujitori bisericești, fiind dacă putem spune așa, o a doua facultate pentru aceștia.

 

 

Vlad Cârlan

Membru al redacției Alpha

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular