Zâmbiți, vă rog!

16 Martie 2017, în Colegiu, Noutăți, Proiecte

Membrii Colegiului Sfântul Nicolae continuă să ofere zâmbete copiilor din satele subdezvoltate din județul Iași. Proiectul „Dăruiește un zâmbet” a ajuns  săptămana aceasta în satul Slobozia din comuna Schitu Duca, unde doi tineri s-au bucurat nu doar de un tratament stomatologic gratuit, ci și de un kit de igienă.

„Un proverb latin spune că unde este binefacere și iubire, acolo este și Dumnezeu. Deci noi, prin acest proiect, încercăm să împletim concret binefacerea și iubirea, ajutându-i pe acești copii să ajungă într-un cabinet stomatologic profesionist unde să li se ofere tratament gratuit, de calitate. O rasplată mai mare ca zâmbetul sincer a unui copil nevinovat nu există. Acești doi copii, Ștefan și Miruna, ne-au făcut să înțelegem cât de mult suntem afundați în grijile cotidiene, încât nu mai observăm lucrurile minunate din jurul nostru, care ne pot bucura sau ne pot oferi o stare de bine.Sunt mulți părinți cu probleme financiare, ce au copii foarte inteligenți și receptivi, care, din păcate, nu-și permit să le ofere un tratament medical adecvat sau o jucărie nouă. Acest proiect își propune să asigure macar unul din aspectele necesare din viața micuților.Să nu uităm niciodată de cuvintele fostului președinte al Statelor Unite ale Americii John Fitzgerald Kennedy:Copiii sunt cea mai valoroasa resursa a lumii si cea mai mare speranta a ei pentru viitor ” a declarat Mihail Spoială, unul dintre voluntarii proiectului.

            Scopul principal al proiectului este acela de a dărui copiilor șansa  de a avea o dantură sănătoasă, întrucât un zâmbet frumos înseamnă o viață frumoasă.

Mihail Spoială

George Antonie Șalgău

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular