Colegiul „Sfântul Nicolae” , parte din Apelul de finanțare pentru organizațiile care lucrează cu grupuri vulnerabile

17 Iunie 2020

Coordonatorii Colegiului „Sfântul Nicolae” au depus documentele pentru Apelul de finanțare pentru organizațiile care lucrează cu grupuri vulnerabile și a primit acordul pentru acesta.

Inițiativa aparține Fundației Comunitare Iași, alături de Civica și Bethany Iași.

Apelul este constituit ca un răspuns la nevoile de a proteja angajații și voluntarii ONG-urilor care lucrează cu persoane vulnerabile, în momentul întoarcerii la lucru și a interacțiunii fizice cu beneficiarii: copii în situații de risc, persoane cu nevoi speciale, familii vulnerabile (monoparentale, cu mai mulți copii, afectate de sărăcie, care și-au pierdut sursa de venit din cauza pandemiei, familii izolate etc.), persoane în vârstă, persoane fără adăpost cu sau fără boli cronice asociate, persoane imobilizate sau cu afecțiuni psihice, persoane sau familii foarte sărace care trăiesc în zone insalubre, diferite alte categorii vulnerabile aflate în evidența unor ONG-uri.

Așa cum protejăm medicii, asistentele sau personalul ISU, considerăm că e important să protejăm și psihologii, asistenții sociali, terapeuții sau voluntarii care în această perioadă contribuie la diminuarea impactului social al efectelor epidemiei.

Valoarea Apelului de finanțare este de 100.000 lei, sumă pusă la dispoziție din Fondul de urgență pentru comunitate, inițiat în contextul debutului actualei epidemii de coronavirus.

Pentru a sprijini cât mai multe ONG-uri, finanțarea acordată unei organizații va avea valoarea de max. 4.800 lei pentru a acoperi costul cu echipamentele de protecție pentru 30 de zile de activitate în sprijinul persoanelor vulnerabile.

 

Finanțarea acoperă doar nevoile personalului ONG-urilor, nevoi legate de:

  • echipamente de protecție împotriva contaminării cu noul virus (ex.: măști, mănuși),
  • minimă aparatură medicală pentru verificarea temperaturii beneficiarilor cu care personalul organizației intră în contact (ex.: termometre non contact),
  • dezinfectanți (ex.: săpun dezinfectant, soluție dezinfectantă etc.).

 

Finanțarea va fi acordată în baza unui contract de finanțare nerambursabilă, în două tranșe:

  • 70% din finanțare – după semnarea contractului de finanțare;
  • 30% din finanțare – după raportarea finală a sumei primită ca finanțare.

 

Apelul de finanțare este deschis începând cu data de 13 mai 2020 și se va desfășura până la momentul epuizării bugetului total de 100.000 lei, sumă alocată pentru finanțare.

Finanțările vor fi acordate săptămânal, în funcție de solicitările primite de la ONG-uri. Vor intra în selecție aplicațiile complete primite săptămânal până vineri, evaluarea și anunțul privind organizațiile beneficiare urmând a avea loc lunea din săptămâna următoare momentului transmiterii aplicațiilor.

Înscrierea la acest Apel de finanțare se realizează prin completarea a două formulare (FORMULAR DE ÎNSCRIERE și FORMULAR DE BUGET), care pot fi descărcate de pe site.

Pentru mai multe detalii despre modalitatea de înscriere și criterii de eligibilitate, vă rugăm să consultați GHIDUL DE FINANȚARE.

Sursa: fundatiacomunitaraiasi.ro